İş arayanlar dikkat! İŞKUR üzerinden yayımlanan yeni ilan ile TSK personel alımı yapacak!

İş arayanlar dikkat! İŞKUR üzerinden yayımlanan yeni ilan ile TSK personel alımı yapacak!

TSK İŞKUR üzerinden personel alımı yapacağını duyurdu. Yapılan açıklamalarda alımın KPSS üzerinden gerçekleşeceği de belli oldu. Peki bu iş başvurusu için geçerli olacak KPSS puanı ne?

TSK bünyesinde çalışmak istiyorsanız bu fırsat tam size göre olacak. Yapılacak olan personel alımı için istenilen şartlar belli oldu. Eğer siz de bu şartları taşıyorsanız mutlaka başvuru yapmanız gerekecek. Şimdi haberimizde TSK personel alımı hakkında merak edilen her şey sizlerle...

TSK personel alımı şatları nelerdir?

TSK İŞKUR üzerinden açmış olduğu personel alımı ilanının ardından başvuracak adaylardan istediği kriterleri de yayınladı. Bu personel alımı KPSS ile yapılacağından dolayı alınan notun en az 60 olması isteniyor. Bunun yanında başvuracak olan adayların mutlaka Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olması gerekmektedir. TSK personel alımı şatları şu şekildedir;

  • Kamu haklarından mahrum olamamak.
  • Görevi üzerinde engel teşkil edecek herhangi bir sağlık sorununun bulunamaması.
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından temiz çıkması.
  • Herhangi bir adli sicil kaydının olmaması da gerekmektedir.
  • 18 yaşını tamamlamış olma şartı da gerekmektedir.

Bu şartları taşıyan adayların başvuru yapmasının önünde bir engel bulunmayacaktır. TSK bünyesinde iyi bir maaşla çalışmak isteyen kişilerin başvuru tarihi geçmeden başvurularını tamamlamaları gerekmektedir. Başvuru sürecini eksiksiz ve doğru olarak tamamlamak oldukça önemlidir. Herhangi bir yanlış beyanda başvuru otomatik olarak iptal edilecektir.

TSK personel alımı için kadro belli oldu

TSK'nın İŞKUR üzerinden yayınlamış olduğu personel alımında kadro da belli oldu. Yapılan açıklamaya göre TSK bünyesinde çalışacak olan kişi muhasebeci olarak alınacak. Bu alınacak kişinin muhasebe alanında 3 yıl çalışmış olması gerekmektedir. İş deneyimine sahip aynı zamanda iş disiplinine de uymayı bilen kişiler alınacak. Aynı zamanda yasal mevzuat uygulamalarında başarılı olması da istenilmektedir. Raporlama ve tek düzen muhasebe yapmayı bilen kişiler alınacaktır. Bunun yanında istenilen diğer özellikler ise Microsoft Office programı kullanmak, personel özlük işlerinde deneyim, bordro, puantaj, muhasebe paket programları kullanabilme konularında da deneyim sahibi kişiler aranmaktadır .