Okul Kantinlerinde Yeni Dönem: Çorba ve Meyve Günleri Başlıyor!

Okul Kantinlerinde Yeni Dönem: Çorba ve Meyve Günleri Başlıyor!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Sağlıklı Besleniyorum" projesi kapsamında okul kantinlerinde haftanın bir günü çorba ve meyve günü olarak belirlendi. Bu uygulama ile öğrencilerin daha sağlıklı beslenmesi ve obeziteyle mücadele edilmesi amaçlanıyor.

Okullar yeni döneme "Sağlıklı Besleniyorum" projesi ile merhaba diyor! Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) bu projesi kapsamında, okul kantinlerinde haftada bir gün çorba ve meyve günü düzenlenecek. Bu uygulama ile öğrencilerin daha sağlıklı beslenmesi ve obeziteyle mücadele edilmesi amaçlanıyor.

Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından okul kantinlerine gönderilen resmi yazıya göre, kayıt belgesi alan gıda işletmelerinde haftanın bir günü "Çorba Günü" olarak belirlendi. Bu günlerde, üretilen çorbaların üretildiği yerde tüketime sunulması şartıyla satışı yapılabilecek.

Projenin Amacı:

Projenin amacı, öğrencilerin sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmasını teşvik etmek ve obeziteyle mücadeleye katkıda bulunmak. Proje kapsamında, kantinlerde satılacak çorbaların besin değerlerine uygun ve hijyenik koşullarda hazırlanması sağlanacak.

Sloganlar:

Projeye yönelik hazırlanan afişlerde, "Çorbam var sıcak tasta, olmam ben hiç hasta", "Mercimek, domates, tarhana, Ne duruyorsun kaşıklasana", "Elma, portakal, muz, haydi, arkadaşlar yemiyor muyuz?", "Sulu sulu meyveler, güç versin vitaminler" gibi sloganlar yer alıyor.

Kantincilerden Tepki:

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre, projeyle ilgili bilgi veren Ankara Kantinciler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Şahin, projenin obeziteyle mücadele ve sağlıklı beslenme açısından olumlu bir adım olduğunu ancak haftanın bir gününün yeterli olmadığını savundu. Şahin, kantincilerin dilediği gün ve saatte çorba yapabilecek donanıma sahip olduğunu ve kantinlerin öğrenciler için bir mutfak gibi işlev görmesi gerektiğini vurguladı.

Sonuç:

Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Sağlıklı Besleniyorum" projesi, öğrencilerin sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmasına ve obeziteyle mücadeleye katkıda bulunacak önemli bir adım. Projenin etkin bir şekilde uygulanması ve kantinlerde satılan gıdaların hijyenik koşullarda hazırlanması büyük önem taşıyor.

Ek Bilgiler:

  • Proje kapsamında, kantinlerde satılacak çorbaların besin değerlerine uygun olması için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen kriterlere uyulması gerekiyor.
  • Kantinlerde satılacak meyvelerin de taze ve hijyenik koşullarda saklanması önemlidir.
  • Projenin başarısı için velilerin ve okul aile birliklerinin de desteği gerekiyor.