Son dakika duyurusu yapıldı! Beklenen başvurular başladı

Son dakika duyurusu yapıldı! Beklenen başvurular başladı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı (EKPSS) kura başvurularının başladığını duyurdu.

Bu duyuru, engelli bireylerin devlet memurluğuna alınmalarını sağlayan yönetmelik kapsamında gerçekleştirildi.

Başvuru Koşulları ve Süresi

Başvuru yapacak adaylar arasında, ilkokul/ortaokul/ilköğretim veya özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu olan ya da bu okullardan EKPSS'nin geçerlilik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar yer alacak. Bu adaylar sınava girmeyecek, sadece kura çekimine katılmak için başvuruda bulunacaklar.

Başvurular, 6-21 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin web sitesi veya mobil uygulaması üzerinden yapabilecekler.

Önemli Uyarılar ve Belgeler

Başvurularını bir başvuru merkezi aracılığıyla yapacak adayların dikkat etmesi gereken noktalardan biri, engel bilgisi bulunmayan ve başvurusunu bir merkez aracılığıyla yapacak olanların, başvuru öncesinde bulundukları adres ilindeki Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüğünden onaylı "Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı" belgesini temin etmeleridir.

Son Başvuru Tarihi ve Koşullar

Başvurular, 21 Mayıs 2024 tarihine kadar devam edecek. Başvuru süresi içinde gerekli koşulları sağlayan adaylar, belirlenen tarih ve saatlere kadar başvurularını tamamlamalıdır.

Başvuru Kılavuzu ve Detaylar

Başvuru yapacak adayların, 2024-EKPSS/Kura Başvuru Kılavuzu'nu dikkatle incelemeleri ve gereken bilgilere ulaşmaları önemlidir. Bu kılavuz, başvuru süreci ve detayları hakkında adaylara rehberlik edecektir.

Duyuru ve Kamuoyuna İletişim

ÖSYM, başvuru süreciyle ilgili adaylara ve kamuoyuna önemli duyurular yapmaya devam edecektir. Engelli bireylerin devlet memurluğuna alınması için yapılan bu kura başvuruları, eşitlik ve fırsat adaleti açısından büyük önem taşımaktadır.