Ticaret Bakanlığı’ndan tüketicilere turizm sektörüne karşı dikkat uyarısı!

Ticaret Bakanlığı’ndan tüketicilere turizm sektörüne karşı dikkat uyarısı!

Ticaret Bakanlığı, Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olması ve yaz aylarının gelmesiyle birlikte turizm sektöründe faaliyet gösteren kuruluşların yoğun reklam ve tanıtım faaliyetlerine dikkat çekerek tüketicileri uyardı.

Bu süreçte tatil planlaması yapan kişilerin dikkat etmesi gereken konuları ve tüketicilerin haklarına ilişkin bilgileri paylaşan Bakanlık, aynı zamanda tatil ve tur dolandırıcılarına karşı da vatandaşları uyarma ihtiyacı hissetti.

Ticaret Bakanlığı konu ile ilgili bir yazı paylaştı

Ticaret Bakanlığı, otel ve turizm tesislerinin fotoğraf ve isimlerinin kopyalanarak, tüketicilerin mağdur edildiği şikayetleri üzerine bir açıklama yaptı. Bakanlık, tatil rezervasyonu yapacak tüketicilerin mağduriyet yaşamamaları için dikkat etmeleri gereken konuları sıraladı. Öncelikle iletişim kanalları üzerinden gelen cazip tekliflerde yer alan tesis resimlerinin ve kurumsal logo ve işaretlerin doğruluğunun sorgulanması gerektiği belirtildi.

Tercih edilen seyahat acentesi veya turizm tesisi hakkında ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına başvurup kayıtlı olup olmadığının kontrol edilmesi önerildi. Tüketicilerin seyahat acentelerinin ve turizm tesislerinin belgeli olup olmadığını ve kaç yıldızlı olduklarını www.kulturturizm.gov.tr ve www.tursab.org.tr adreslerinden sorgulayabilecekleri vurgulandı.

Mesafeli sözleşmelerde seyahat acentesi veya turizm tesisi kayıtlarının kontrol edilmesi, sosyal medya üzerinden değil seyahat acentelerinin resmi internet siteleri üzerinden rezervasyon yapılması ve ödemelere dikkat edilmesi gerektiği uyarısı yapıldı.

Fesih konusu vurgulandı

Tatil planları genellikle önceden yapıldığından, paket turlara rezervasyon yaptıran tüketiciler bazen beklenmedik durumlar nedeniyle tatillere katılamayabiliyor. Bu tür durumlarda tüketicilerin paket tur sözleşmelerini feshetme hakkı bulunuyor.

Paket tur rezervasyonlarına uzun bir süre kala yapılan iptallerde, tüketicilerin yazılı olarak veya kalıcı bir veri saklayıcısı aracılığıyla en az otuz gün öncesinden fesih bildiriminde bulunmaları gerekiyor. Bu durumda, tüketici tüm yasal yükümlülükler dışındaki paket tur bedelini herhangi bir kesinti yapmadan geri alabiliyor. Fesih bildirimi paket turun başlamasından otuz gün veya daha az bir süre kala yapılıyorsa, paket tur sözleşmesinde belirtilmek kaydıyla belirli bir tutar veya oranda kesinti yapılabilir.

Tüketicilerin bu haklarının korunması, tatil planlarında meydana gelebilecek beklenmedik durumlara karşı önemli bir güvence sağlıyor.