Yeni Zelanda Borsası Üçüncü Gün Düşüşte, Avustralya Rekor Kırdı!

Yeni Zelanda Borsası Üçüncü Gün Düşüşte, Avustralya Rekor Kırdı!

Yeni Zelanda borsası artan temkinlilik ve Çin PMI endişeleriyle üçüncü gün düşüşte. Avustralya borsası ise tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. ABD borsaları yükselişini sürdürüyor.

Yeni Zelanda borsası Perşembe günü öğle saatlerinde tüketici, sağlık ve ulaştırma sektörlerindeki kayıplar nedeniyle üst üste üçüncü seansta da düşüş yaşadı. Mart ayı için tüketici güvenindeki keskin düşüş ve önde gelen ticaret ortağı Çin'in hafta sonu açıklanacak resmi PMI verileri öncesinde artan temkinlilik, piyasayı olumsuz etkiledi.

Buna karşın, ABD Fed'in yıl sonundan önce üç faiz indirimi yapacağına dair beklentiler, Wall Street'teki aralıksız yükselişin ve Avustralya borsasının tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasının arkasındaki itici güç olarak öne çıkıyor.

Yeni Zelanda Borsası Düşüşte:

NZX 50 Endeksi 25 puan veya %0,22 düşüşle 11.986'ya geriledi. Tüketici güveni endeksi Mart ayında Şubat ayına kıyasla %7,4 düşerek 2008 yılından bu yana en düşük seviyesine ulaştı. Bu durum, Yeni Zelanda ekonomisinin yavaşlama riskiyle karşı karşıya olduğunu gösteriyor.

Avustralya Borsası Rekor Kırdı:

S&P/ASX 200 Endeksi 44,9 puan veya %0,57 yükselişle 7.883,00'e çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Madencilik ve enerji sektörlerindeki güçlü kazançlar, Avustralya borsasının yükselişini tetikledi. BHP Group hisseleri %2,24, Rio Tinto hisseleri ise %2,62 yükseldi.

ABD Borsaları Yükselişini Sürdürüyor:

Dow Jones Endeksi 466 puan veya %1,19 yükselişle 39.575,00'e, S&P 500 Endeksi %1,06 yükselişle 4.203,96'ya ve Nasdaq Composite Endeksi %1,68 yükselişle 12.090,94'e yükseldi. Merck & Co., Intel ve Boeing hisseleri günü en çok yükselenler arasında yer aldı.

Sonuç:

Yeni Zelanda borsası, tüketici güveni ve Çin ekonomisiyle ilgili endişeler nedeniyle düşüş yaşarken, Avustralya borsası madencilik ve enerji sektörlerinin desteğiyle rekor kırdı. ABD borsaları ise Fed'in faiz indirimi beklentileriyle yükselişini sürdürüyor.