16 bankadan ortak duyuru! Bakanlık 120 ay vadeli 0.45 ve 0.60 faiz destekli kredi verecek

16 bankadan ortak duyuru! Bakanlık 120 ay vadeli 0.45 ve 0.60 faiz destekli kredi verecek

Türkiye Kahramanmaraş depreminin yaralarını sarmaya çalışırken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kentsel dönüşüm konut kredisi verileceğini duyurdu. 16 banka ile imzalar atıldı!

16 bankadan ortak duyuru! Bakanlık 120 ay vadeli 0.45 ve 0.60 faiz destekli kredi verecek - Türkiye Kahramanmaraş merkezli olarak peş peşe yaşanan 2 büyük depremle büyük bir yıkıma uğramıştı. Depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş başta olmak üzere Adıyaman, Malatya, Gaziantep, Osmaniye, Adıyaman, Şanlıurfa, Adana, Hatay ve Kilis olmak üzere 10 ilde çok sayıda bina yıkılmıştı.

Yıkılan illerin büyük bir hızla yenilenmesi amaçlanırken aynı zamanda yaşanan felaket 81 il için bir kere daha alarm zillerinin çalmasına neden oldu. İstanbul ve İzmir başta olmak üzere yüksek deprem riski bulunan illerde bir kere daha binaların güvenilirliği soru işareti yaratırken kentsel dönüşüm çalışmalarının da önemi arttı.

DEVLET DESTEKLİ KREDİ PAKETİNDE ANLAŞMA İMZALANAN BANKALAR HANGİLERİ?

1- AKBANK T.A.Ş.

2- ZİRAAT BANKASI

3-ALTERNATİF BANK A.Ş.

4-DENİZBANK A.Ş.

5-QNB FİNANSBANK A.Ş.

6-TÜRKİYE GARANTİ BANKASI A.Ş.

7-TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş.

8-ING BANK A.Ş.

9-KUVEYT TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş.

10-TÜRK EKONOMİ BANKASI A.Ş.

11-TÜRKİYE EMLAK KATILIM BANKASI A.Ş.

12-TÜRKİYE FİNANS KATILIM BANKASI A.Ş.

13-TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş.

14-ŞEKERBANK T.A.Ş.

15-TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O

16-YAPI VE KREDİ BANKASI A.Ş.

faiz-destegi.jpg

KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUT KREDİSİ NEDİR, KİMLER ÇEKEBİLİR?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile "6306 sayılı Kanun kapsamında, yapısı riskli olarak tespit edilen gerçek veya tüzel kişilerin bankalardan kullanacağı kredilere Bakanlığımızca faiz desteği verilmektedir. 6306 sayılı Kanunun 6 ncı maddesinin üçüncü fıkrası kapsamında konutunu ve/veya işyerini kendi imkanları ile yapmak ya da edinmek isteyenlerin, bankalardan kullanacakları kredilere sağlanacak faiz desteğine ilişkin esaslar Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile belirlenmektedir" denilerek riskli yapılar için devlet destekli kredi verileceği ilan edildi.

Söz konusu kredi paketinden yararlanmak isteyen kişilerin konut kredisi çekmek için evlerinin riskli yapı ilan edilen bölgede yer alması ya da riskli yapı belgesi almaları yeterli olacaktır. Bu belge ile yukarıdaki listede yer alan bankalara başvuru yapan kişiler devlet destekli konut kredisi çekebilecekler.