2023 Şubat ayı mazot ve gübre desteği yattı mı? Ne zaman yatacak?

2023 Şubat ayı mazot ve gübre desteği yattı mı? Ne zaman yatacak?

Şubat ayanı girilmesiyle birlikte çiftçiler tarafından mazot ve gübre desteğinin bu ay ne zaman hesaplara yatırılacağı merak konusu odu.

2023 Şubat ayı mazot ve gübre desteği yattı mı? Ne zaman yatacak?: Türkiye'nin tüm illerindeki çiftçiler için yatırılacak mazot ve gübre desteğinin bu ay hangi tarihte hesaplara yatırılacağı merak konusu oldu. Çiftçiler tarafından bu ay mazot ve gübre desteğinin ne zaman yatacağı merak edilirken Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi tarafından açıklama geldi.

Tarım ve Orman Bakanı Kirişçi Tarımın Yeni Yüzyılı Üretime Gönül Verenler adlı programa katıldı. Burada çiftçilere verilecek olan destek ödemeleri ile ilgili önemli açıklamalar yapan Kirişçi "1 milyon 152 bin çiftçi için 8,6 milyar liralık mazot ve gübre desteğini 6 ay öncesinden ödemeye başladık." şeklinde konuştu.

Kirişçi geçen ay için ödenen destek ödemeleri için sosyal medya hesabı üzerinden yayınlamış olduğu paylaşımda ise şu ifadelere yer vermişti; "972 milyon 333 bin liralık tarımsal destek ödemelerini bugün (27 Ocak) çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz. Hayırlı ve bereketli olsun." dedi.

DESTEK TUTARLARI NE KADAR?

Tarım ve Orman Bakanı Kirişçi tarafından yapılan bu paylamışımın devamında ise destek tutarlarının ne kadar yatırılacağı hakkında detaylı bilgi verildi. Buna göre hububat, baklagil ve dane mısırda 956 milyon 159 TL olarak ödenecekken kırsal kalkınma yatırımlarında ise 13 milyon 743 bin 303 TL ödenecektir. Bunun yanında sertifikalı tohum üretiminde ise 2 milyon 134 bin 538 TL olarak ödenecektir.