2024-2025 Eğitim Yılı İçin Eylül Ayı Öğretmen Semineri Takvimi Açıklandı

2024-2025 Eğitim Yılı İçin Eylül Ayı Öğretmen Semineri Takvimi Açıklandı

Yeni eğitim öğretim yılına yaklaşırken, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenler için düzenlenecek mesleki eğitim seminerlerinin detayları netlik kazandı. Eylül ayında gerçekleştirilecek seminerlerle ilgili merak edilen tüm bilgiler aşağıda yer alıyo

Katılım Detayları

2024-2025 eğitim öğretim yılı için öğretmenlerin katılacağı mesleki çalışma seminerleri, öğretmenlerin yeni döneme en iyi şekilde hazırlanmasını amaçlıyor. Ancak, seminerlerin hangi formatta yapılacağı konusu hala belirsizliğini koruyor. Özellikle il dışı görev yapan öğretmenler, seminerlerin online mı yoksa yüz yüze mi gerçekleştirileceği konusunda endişe taşıyor. Sosyal medyada bu seminerlerin online olarak düzenleneceğine dair çeşitli iddialar gündemde. Fakat, Milli Eğitim Bakanlığı henüz resmi bir açıklama yapmadı ve bu nedenle seminerlerin kesin formatı hakkında net bir bilgi bulunmuyor.

2024-2025 Eğitim Yılı Seminer Takvimi

Bakanlık tarafından açıklanan takvime göre, 2024-2025 eğitim öğretim yılı öğrenci başlangıç tarihi olarak 9 Eylül Pazartesi belirlenmişken, öğretmenler 2 Eylül Pazartesi itibarıyla mesleki seminerlere katılmak üzere okullarda olacaklar. Seminerler, 6 Eylül Cuma gününe kadar sürecek. Bu süre zarfında öğretmenler, eğitim programlarını gözden geçirme, yeni eğitim metotları hakkında bilgi edinme ve mesleki gelişimlerine katkı sağlayacak konularda eğitim alacaklar.