2024 - 2025 Eğitim Yılı İçin TYP Personel Alımları Başlıyor: İşte Detaylar

2024 - 2025 Eğitim Yılı İçin TYP Personel Alımları Başlıyor: İşte Detaylar

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde okullara 60 bin temizlik personeli alımı yapacak. İŞKUR aracılığıyla gerçekleştirilecek alımların detayları, başvuru şartları ve sürecin nasıl işleyeceği haberimizde.

Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda görevlendirilmek üzere 2024 - 2025 eğitim yılı için 60 bin TYP personel alımı gerçekleştirecek. Temizlik personeli olarak istihdam edilecek bu çalışanlar, okulların açılışı öncesinde MEB bünyesindeki eksikliği gidermeyi hedefliyor. İlanlar, İŞKUR üzerinden duyurulacak ve başvurular da yine İŞKUR aracılığıyla yapılacak.

İŞKUR Üzerinden Başvurular Nasıl Yapılacak?

MEB'in TYP kapsamında yapacağı personel alımları için başvurular, İŞKUR’un resmi web sitesi üzerinden alınacak. Başvuru yapmak isteyen adaylar, İŞKUR sistemine giriş yaparak başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecek. Adaylar, başvuru sürecinde gerekli belgeleri eksiksiz şekilde tamamlayarak, başvurularını sorunsuz bir şekilde tamamlamalıdır.

TYP Kapsamında 60 Bin Personel Alınacak

MEB, her yıl belirli dönemlerde TYP personel alımları gerçekleştirerek okullardaki personel eksikliğini gidermektedir. Bu yıl da 60 bin temizlik personeli alımı yapılacak. Ocak 2024'te yapılan alımlarda sona yaklaşılmasıyla birlikte, yeni alımların duyuruları yapılmaya başlandı. Türkiye genelindeki farklı şehirlerde ve ilçelerde yapılacak alımlar için başvuru süreci yakında başlayacak.

Çalışma Süresi 9 Aya Uzatıldı

TYP personel alımları kapsamında yapılan düzenlemelerle birlikte çalışma süresi 6 aydan 9 aya çıkarıldı. Geçici Madde 5 kapsamında yapılan bu değişiklikle, TYP personeli olarak işe alınan kişiler 9 ay boyunca MEB bünyesinde çalışacaklar. Bu uzatma, personelin daha uzun süreli istihdam edilmesini sağlayacak.

Kimler Başvuru Yapabilir?

TYP personel alımlarına başvuracak adaylar için belirli şartlar aranmaktadır. Adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları, İŞKUR’a kayıtlı bulunmaları ve 18 yaşını doldurmuş olmaları gerekmektedir. Ayrıca, SGK’ya bildirilmiyor olmak, emekli veya malul aylığı almamak gibi koşullar da başvuru şartları arasında yer alıyor. Açıköğretim öğrencileri hariç, öğrenci olmamak da önemli bir başvuru kriteridir.