2024 LGS tercih süreci hakkında tüm detaylar!

2024 LGS tercih süreci hakkında tüm detaylar!

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercih süreci 2024 yılı için resmen başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından duyurulan yerleştirme kılavuzu ve detaylarla birlikte, öğrenciler ve veliler lise tercihlerini yapmaya hazırlanıyor.

LGS Sonuçları Açıklandı

LGS sınav sonuçları, 28 Haziran 2024 tarihinde MEB'in resmi web sitesi üzerinden açıklandı. Öğrenciler sonuçlarını öğrenerek tercih sürecine girmeye hazır hale geldiler. Bu yıl, LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından, tercih sürecine yönelik önemli adımlar atılacak.

Tercih Süreci

MEB'in yayınladığı "2024 Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu"na göre, LGS tercih işlemleri 28 Haziran - 17 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Yerleştirme sonuçları ise 22 Temmuz'da duyurulacak. Öğrenciler tercihlerini e-Okul sistemi üzerinden gerçekleştirecek ve bu tercihlerin okul müdürlüklerince onaylanması gerekecek.

Tercih Kılavuzu

Bu yıl ilk kez MEB, ebeveynlerin tercih sürecinde daha bilinçli kararlar alabilmeleri için "Tercih Süreci Ebeveyn Kılavuzu" hazırladı. Kılavuz, ailelere tercih sürecinde rehberlik ederek, en uygun okulların seçilmesine yardımcı olmayı amaçlıyor. Kılavuza MEB’in resmi sitesinden ulaşmak mümkün.

Tercihler Nereden ve Nasıl Yapılacak?

Öğrenciler, tercih işlemlerini e-Okul sistemi üzerinden gerçekleştirebilecek. Ayrıca, herhangi bir ortaokul veya imam hatip ortaokulu müdürlüğünden de tercih yapılabilir. Yapılan tercihler mutlaka okul müdürlüğüne onaylatılmalıdır. Tercih işlemi sırasında dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:

  • Öğrenci ve veli birlikte tercih yapmalı.
  • Tercihler okul müdürlüğünce onaylanmalı.
  • Yerel yerleştirme tercihi yapılmadan merkezi yerleştirme tercihi yapılamaz.