3 malzemeyle pastane usulü tam kıvamında Güllaç yaprağı nasıl hazırlanır?
Sadece 3 malzeme ile harikalar yaratın. Pastane usulü güllaç yaprağı satın almaya gerek kalmıyor. Pratik, kullanışlı ve uygun fiyatlı Güllaç yaprağı hazırlanışı detayları ile haberimizde…
Güllaç yapabilmek için gerekli olan Güllaç yaprağı hazır olarak satın alınıyor ve daha sonra sütle ıslatılarak son şekli veriliyor. Güllaç yaprağı bim gibi zincir market şubelerinden alınabiliyor. Bu tarifle dışarıya para vermeye gerek kalmayacak. Kendi arzunuza göre kalınlığı ayarlayabileceğiniz Güllaç hamuru yapımı ile artık yaprakları da kendiniz hazırlayabilirsiniz.
Güllaç yaprağı fiyatı her geçen gün artıyor. Evde 3 malzeme ile masrafsız ve kolay Güllaç yaprağı yapabilmek için ustasından verilmiş özel Güllaç yaprağı tarifi, malzemeleri ile beraber yapılışı aşağıdaki listeden takip edilebilir:
GÜLLAÇ YAPRAĞI MALZEMELERİ
- 2 su bardağı su
- İki yemek kaşığı Un (oda sıcaklığında)
- 50 gr Nişasta
GÜLLAÇ YAPRAĞI YAPILIŞI
Güllaç yaprağı tasarımında bu 3 malzeme kullanılarak daha akıcı ve kıvamlı bir harç elde edilmelidir. Pişirilmesi, suyun buharlaşınca kadar pişirme sürecine devam edilmesi gibi çok aşamalı bir süreçten oluşuyor.
İçerisine nişasta ve su alınır. İyice eritilir. Hızlı bir çırpma işlemi sağlanır. Topaklanmaması burada önemlidir. İçerisine iki yemek kaşığı un ekleyip çırpma işlemine devam edilir. Öte yandan ocağın üzerinde yanmaz ve yapışmayan bir tava altı açılır. İçine bir miktar soğuk su ilave edilir. Isıtılmaya başlanır.
Hazırlanmış harç bir kez daha karıştırılır. Amaç burada nişastanın dibe çökmesine engel olabilmektir.
Harçtan alınan bir parça oldukça ince olmasına dikkat edilerek tavanın taban kısmına yayılır. Yüksek ısı burada önemlidir. Üzerinde oynama yapmadan ve dokunmadan kenar kısımları kuruyunca dek pişirilir.
Burada püf nokta yüksek ısıda harca zarar vermeden ve dokunmadan pişirmektir. Eğer tavanın orta kısımlarında boşluklar gitgide fark ediliyorsa sallama yöntemini kullanarak harç tüm alanlara eşit şekilde dağıtılabilir.
NOT: Güllaç yaprakları o anda kullanılacaksa fırında pişirmeye gerek duyulmaz. Hemen kullanılmayacaksa 150 derece ısıtılmış fırında kuruyuncaya kadar pişirilir.