Aile Bakanlığı başvuru ekranını açtı! İhtiyaç sahibi vatandaşlara aylık 2.500 TL doğalgaz yardımı parası

Aile Bakanlığı başvuru ekranını açtı! İhtiyaç sahibi vatandaşlara aylık 2.500 TL doğalgaz yardımı parası

Doğal Gaz Tüketim Desteği başvurusu ve 2023 ödemeleri tüm hızı ile devam ederken yapılan yardım tutarı arttırıldı.

Aile Bakanlığı başvuru ekranını açtı! İhtiyaç sahibi vatandaşlara aylık 2.500 TL doğalgaz yardımı parası - Sosyal yardım ödemelerine 2023 zamları açıklanırken bu zamlardan biri de milyonlarca kişinin başvuru yaptığı Doğal Gaz Tüketim Desteği başvurusu yapmak isteyenler için yapıldı.

3294 sayılı Kanun kapsamında olan veya dönemsel ihtiyaç sahibi olup temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda oldukları SYD Vakıflarınca belirlenen haneler için açıklanan yardım paketi ile illere göre belirlenmek üzere en yüksek yardım tutarı 2 bin 500 liraya çıkartıldı. Söz konusu yardım paketine başvuru e-Devlet üzerinden yapılacak.

FATURASI CEP YAKANLARA DEVLET DESTEĞİ! DOĞALGAZ TÜKETİM DESTEĞİ 2023 ŞUBAT BAŞVURULARI BAŞLADI...

Faturasını ödemekte zorlanan dar gelirli vatandaşların yardımına bir kere daha devlet koştu. Başvuru yapmak isteyen kişiler için yapılan açıklamada "e-Devlet Kapısı üzerinden hanede kayıtlı mesken türü doğal gaz aboneliğine sahip kişiler başvurabilmektedir" ifadelerine yer verildi.

dogalgaz-yardimi.jpg

DOĞALGAZ TÜKETİM DESTEĞİ BAŞVURUSU KİMLERE VERİLİR, BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafında yapılan açıklamada "e-Devlet Kapısı üzerinden destek programına başvuruda bulunan Türk Vatandaşlarından doğal gaz arzı sağlanan ilçe/beldede ikamet eden ve e-Devlet başvuru sürecinde seçtiği, kullanımda olan mesken türünde hanesinde kayıtlı ön ödemeli ya da faturalı sayaca bağlı doğal gaz aboneliği bulunan kişilerden ön eleme kriterlerini geçen ve SYD Vakıflarınca hak sahipliği kararı verilen kişiler" denilerek başvuru yapabilecek olan kişiler belirlendi.

DOĞALGAZ TÜKETİM DESTEĞİ ŞUBAT 2023 NE KADAR, KAÇ TL OLDU?

Ödenen rakam güncellenirken "Tutarlar bölgenin iklim koşullarına göre ısıl harita temel alınarak hazırlanan liste kapsamında hane başı 2022 yılı için yıllık 900 TL ila 2.500 TL arasında değişkenlik göstermektedir" denilerek illere göre en düşük 900 TL ve en yüksek 2 bin 500 TL ödeme yapılacağı ilan edildi. Söz konusu destek paketine başvuru e-Devlet internet sitesi üzerinden yapılacak.