AJet ile Bakanlık arasında anlaşma: O kişilere yüzde 50 indirim sunulacak!

AJet ile Bakanlık arasında anlaşma: O kişilere yüzde 50 indirim sunulacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile AJet arasında yapılan anlaşma ile belirli gruplara uçak biletlerinde büyük indirimler sağlanacak. İşte bu önemli anlaşmanın detayları...

AJet'ten Yüzde 50 İndirim Fırsatı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile AJet Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat arasında imzalanan protokol, şehit yakınları, gaziler, malul ve malul yakınları ile engelli yolculara uçak biletlerinde önemli indirimler sunuyor. Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen törenle duyurulan indirim oranları şu şekilde:

  • İç Hatlar ve Kuzey Kıbrıs Uçuşları:
    • Şehit yakınları, gaziler, malul ve malul yakınları: %50 indirim
    • Engelli yolcular: %20 indirim
  • Dış Hat Uçuşları:
    • Şehit yakınları, gaziler, malul ve malul yakınları: %20 indirim
    • Engelli yolcular: %25 indirim

İndirimden Yararlanma Şartları

AJet, indirimli biletlerin satın alma işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla, biletleri kendi web sitesi ve mobil uygulaması üzerinden sunacağını açıkladı. İndirimden faydalanmak isteyen yolcuların belirli belgeleri ibraz etmeleri gerekecek. Bu indirimler, vergi ve harçlar hariç bilet ücretleri üzerinden hesaplanacak.

Anlaşmanın Getirdiği Avantajlar

Bu protokol sayesinde, şehit yakınları, gaziler, malul ve engelli vatandaşlar hava yolculuklarında önemli ölçüde tasarruf edecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bu hizmetin yanında 2024 yılı Mart ayı sonuna kadar ulaşım hizmeti veren kurumlara yaklaşık 2.5 milyar lira ücretsiz seyahat gelir desteği ödemesi yapıldığını belirtti. Ayrıca, bugüne kadar 234 bin 759 ücretsiz seyahat kartı dağıtıldığını vurguladı.

Ek Hizmetler

Bakan Göktaş, 2015 yılından itibaren Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan iş birliği ile resmi ve özel eğitim okulları ile özel eğitim sınıflarına devam eden öğrencilere ücretsiz okul servisi imkanı sunduklarını hatırlattı. Türk Hava Yolları ile yapılan protokol sayesinde, 2022 Ekim ayından bu yana 32 bin 909 şehit yakını ve gazinin yüzde 50 indirimli uçak seyahatinden yararlandığını ifade etti.