Akaryakıt zamları tüm sektörleri nasıl etkiliyor? Ekim ayında da yükseliş devam edecek mi?
Petrole gelen zamlar her sektörü etkilemeye devam ediyor. Açıklanan son bilgilere göre Eylül ayına kadar %4 oranında artan akaryakıt fiyatlarının artışı ekim ayında da devam edeceği tahminleri yapılıyor.
Akaryakıt fiyatlarındaki artış tüm sektörleri etkilemeye devam ediyor. Akaryakıtın kullanıldığı her alanda akaryakıta gelen zamlarla beraber artışlar devam ediyor. Son zamlardan sonra 40 TL’ye dayanan akaryakıt fiyatları tarımdan metal ürünlere kadar tüm ürünlerdeki fiyatları etkiliyor. Her geçen gün akaryakıta gelen zamlar ülke genelinde tüm sektörlerde pahalılığı da arttırıyor. Asıl dikkat çekilen nokta ise akaryakıta gelen zamların ve buna bağlı olarak artan fiyatların ekim ayında da devam edeceği oluyor. İşte tüm detaylar…
Akaryakıt fiyatlarına gelen zam her sektörde!
Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar tüm sektörleri etkilemeye devam ediyor. Ulaşım alanından tarım sektörüne kadar her sektörü etkileyen akaryakıt fiyatları zincirleme olarak akaryakıt fiyatlarını da etkiliyor. Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar maliyetleri arttırıyor. Maliyetleri artan firmalar ise ürünlerine veya hizmetlerine zam yapmak zorunda kalıyorlar.
Petrol fiyatları her geçen gün artmaya devam ediyor. ABD’nin stok azaltması ve Suudi Arabistan’ın üretim kısıtlaması gibi sebeplerden oldukça artan petrol fiyatlarında bu zamana kadarki artış rekorları kırılıyor. Artan petrol fiyatları ise her sektöre zam olarak yansımaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Brent petrolün fiyatının 81 doları aşarak en yüksek seviyelere ulaştığını açıklayan uzmanlar artışın alüminyum, bakır, çinko, nikel, altın, gümüş gibi metaller ile mısır, soya fasulyesi, pamuk ve şeker gibi tarımsal ürünlerin fiyatlarının da çıkmasına sebep olabileceğini belirtiyor.
Tarımdan metale her alanda artış!
Geçtiğimiz haftalarda yükselen Brent petrol varil fiyatları ve bununla beraber ülkelerden gelen üretim kısıtlamaları akaryakıt alanında zamların gelmesine neden oluyor. Akaryakıta gelen zamların ise üretim maliyetlerine yansıyarak ürünlerin ve hizmetlerin bedellerinin artmasına sebep olacağı belirtilirken enflasyonunda artacağına işaret olabilmekte.