Araç sahipleri aman dikkat süre yarın bitiyor! Hemen kontrol edin 2.120 TL ödemeniz gerekebilir

Araç sahipleri aman dikkat süre yarın bitiyor! Hemen kontrol edin 2.120 TL ödemeniz gerekebilir

Arabası olan herkesi igilendiriyor! Milyonlarca araç sahibine son dakika duyurusu geldi. Arabası olan kişilerin ödemekle yükümlü tutulduğu MTV son ödeme tarihi yarın itibari ile sona erecek.

Araç sahipleri aman dikkat süre yarın bitiyor! Hemen kontrol edin 2.120 TL ödemeniz gerekebilir... Milyonlarca kişiyi ilgilendiren son ödeme tarihi uyarısı yapıldı. Arabası olan herkesi ilgilendiren açıklama ile vatandaşlara Motorlu Taşıtlar Vergisi hatırlatması geldi.

1 Ocak 2023 tarihi itibari ile başlayan Motorlu Taşıtlar Vergisi MTV ödemeleri ay sonunda bitiyor. Bu tarihe kadar araç sahipleri tahakkuk eden vergilerini tek seferde peşin olarak ödeyebilecekleri gibi talep etmeleri durumunda 2 eşit taksit halinde de ödeyebilecekler. Ancak son ödeme tarihini kaçıran kişiler hem taksit fırsatını kaçıracak hem de gecikmeye düşerek MTV gecikme cezası ödeyecekler.

MTV SON ÖDEME TARİHİ 1. TAKSİT 2023 SON ÖDEME TARİHİ NE ZAMAN?

MTV'de son ödeme tarihi için geri sayımda artık saatler kalırken halen ödeme yapmayanlara MTV son ödeme tarihi hatırlatması yapıldı. Son ödeme tarihine sayılı saatler kala ödemesini hala yapmayan kişiler İnteraktif Vergi Dairesinden veya mobil uygulamasından 02.00-23.45 saatlerinde anlaşmalı bankaların banka kartı/kredi kartı, banka hesabından havale yöntemi, yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlar ile vergi tahsiline yetkili bankalar, vergi dairesi vezneleri aracılığıyla ve PTT şubelerinden ödeme yapabilecekler.

Ödenecek olan vergi tutarı araca ait olan motor hacmine göre belirlenirken 1301-1600 cc MTV ödemesi 4 bin 64 TL olarak gerçekleşirken 0-1300 cc motor hacmi olan araç sahipleri ise 2 bin 120 TL ödeme yapacaklar.