Askere gidecekler için işte ACEMİ BİRLİĞİ
Askere gidecekler için işte ACEMİ BİRLİĞİ
YAYINLAMA:
GÜNCELLEME:






















Manisa'dan birliğe katılan asker Ömer Yılmaz da komutanlarının gereken her türlü eğitimi kendilerine verdiğini belirterek, eğitimleri birden fazla tekrarlayıp iyi bir tecrübe kazandıklarını ifade etti.

Özsoy, acemi olarak geldikleri birliklerinde 9 haftalık sürede çok iyi bir eğitimden geçerek "usta er" olmaya hak kazandıklarını anlatarak, "Burada çok iyi eğitim aldık. Bu eğitimleri alırken de komutanlarımızdan büyük sevgi gördük. Yaptığımız kutsal görevin farkındayız ve 'Her şey vatan için' diyoruz." ifadelerini kullandı.

Çorumlu asker Muhsin Özsoy da sağlığı yerinden olan herkesin vatani görevini yerine getirmesi gerektiğini vurguladı..

Branş eğitiminde de jandarma asayiş ihtisas eğitimi, münferit ve destek sıralarıyla atışlar, patlayıcı maddeler ve tuzaklara mücadele, jandarma devriyesinin görevi icra esasları, toplumsal olaylara mücadele, savaş ve beden eğitimini öğretiyoruz. Okuma-yazma kursu, üreme sağlığı, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve uyuşturucu maddeyle mücadele eğitimi veriyoruz. Evlatlarımız 9 haftalık, yoğun ve zorlu eğitimin sonrasında Jandarma Genel Komutanlığınca tertip edildikleri yeni görev yerlerine hazır olarak uğurlanmaktadır."

"Onlar bizim de evlatlarımız oluyor. Acemi evlatlarımıza alayımızda icra edilen 9 hafta süreli asayiş branşı eğitimi veriliyor. Eğitim, temel eğitim ve branş eğitimi olarak iki safhada icra ediliyor. Temel eğitim safhasında temel askerlik ve yanaşık düzen ve mekanik nişancılık ve atış, tek er muharebe, temel beden eğitimi veriliyor..

Bilecik 9. Jandarma Eğitim Alay Komutanı Albay Mehmet Yiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Milli Savunma Bakanlığınca vatani görevini yapmak üzere güzel Türkiye'nin dört bir köşesinden komutanlığa tertip edilen vatan evlatlarını, anneleri ve babalarından milletin evlatları olarak teslim aldıklarını söyledi..

Askerler, 9 haftalık eğitimlerinin tamamlanmasının ardından ailelerinin de katıldığı "yemin töreni" ile "usta er" olup, dağıtımlarının yapıldığı birliklere hazır olarak gönderilmenin gururunu yaşıyor.

Mehmetçiğin her türlü sağlık sorunlarıyla 1. Basamak Muayene Merkezi tarafından yakından ilgileniliyor. Acemi erlerin psikolojik sorunları ise Rehberlik ve Danışma Merkezi tarafından yine yakından takip ediliyor.

Acemi erler eğitim dışındaki ihtiyaçlarını alaya bağlı üç tabur komutanlığı binasında bulunan kantinlerden rahatlıkla karşılıyor. Öte yandan her tabur binasında erlerin yararlanabileceği berber de bulunuyor.

Öğleden önce eğitim yapan Mehmetçik, 13.00-14.00 arasını öğle yemeği ve dinlenmeyle geçiriyor. Öğleden sonra da eğitimlerini alan acemi erler, saat 17.30'da akşam yemeğine gidip dinlenmeleri için serbest bırakılıyor. Askerler, serbest zamanlarında vakitlerini geçirebilecekleri birçok imkanı da bulabiliyor.

Acemi erler, her gün saat 06.30'da kalktıktan sonra şahsi temizlik, kendi sorumlu oldukları koğuş ve dolap temizliklerinin ardından kahvaltılarını yapıyor..

Mehmetçik için temel eğitimin dışında okuma-yazma kursu, üreme sağlığı, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve uyuşturucu maddeyle mücadele eğitimleri de veriliyor.

"Kınalı kuzular", alayda bulundukları 9 haftalık sürede yanaşık düzen, mekanik nişancılık, atış, tek er muharebe, jandarma asayiş ihtisas, münferit ve destek sıralarıyla atışlar, patlayıcı maddeler ve tuzaklarla mücadele, jandarma devriyesinin görevi icra esasları ile toplumsal olaylara müdahaleden oluşan eğitimlerden geçiriliyor.

Bilecik'te konuşlu 9. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığına gelişlerinde "Yeni yuvanıza hoş geldiniz" yazısıyla karşılanan acemi erlere, kayıt kabul işlemlerinin ardından kamuflaj, bot ve spor kıyafetleri ile pijamaları veriliyor.

Bilecik 9. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığına gelen ve burada yoğun bir eğitime tabi tutulan acemi askerler, 9 haftalık eğitimin ardından "usta er" olarak görev yapacakları birliklerine gönderiliyor.