Bakan Çavuşoğlu'ndan İsveç'teki alçak saldırıya yorum! Avrupa'daki İslam düşmanlığı bitmiyor

Bakan Çavuşoğlu'ndan İsveç'teki alçak saldırıya yorum! Avrupa'daki İslam düşmanlığı bitmiyor

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu İsveç'te İslam'ı hedef alan alçakça saldırı hakkında tepki geldi. Çavuşoğlu sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yaptı.

Bakan Çavuşoğlu'ndan İsveç'teki alçak saldırıya yorum! Avrupa'daki İslam düşmanlığı bitmiyor: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan İsveç'teki İslam'ı hedef alan hain saldırı sonrasında tepki geldi. Geçtiğimiz günlerde İsveç'te ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan provokasyonlar yapıldı. Ardından İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakıldı.

Bunun üzerine Ankara'dan ve birçok Milletvekili ve Bakanlardan art arda mesajlar geldi. Daha sonra Ankara'nın isteği üzerine İsveç ve Finlandiya hakkında bazı kararlar alında. Türkiye İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği hakkında yapılacak olan toplantıyı süresiz olarak iptal ettiğini duyurdu.

Tüm bunlardan sonra Finlandiya'dan bir hamle geldi. Finlandiya 2019 tarihinden itibaren Türkiye üzerine koyduğu silah ambargosunu kaldırdığını duyurdu. İsveç'te Türkiye'ye ve İslam dinine hedef alınarak yapılan bu olaylar karşısında birçok isimden de tepki yağdı.

AVRUPA'DAKİ İSLAM DÜŞMANLIĞI BİTMİYOR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da bu konu hakkında açılama yaptı. Çavuşoğlu "Alçak saldırılar yüce dinimiz İslam'ın ve kutsal kitabımızın kutsiyetini gölgeleyemez. Ekilmesine göz yumduğunuz nefret tohumları tüm toplumunuzu zehirleyecek" ifadelerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşımda şu İsveç'teki alçak olaylar sonrasında şu ifadeleri kullandı;

"Avrupa'da İslam düşmanlığı durmuyor. Alçak saldırılar yüce dinimiz İslam'ın ve kutsal kitabımızın kutsiyetini gölgeleyemez, ancak bunu yapanları ve buna izin verenleri alçaltır. Ekilmesine göz yumduğunuz nefret tohumları tüm toplumunuzu zehirleyecek" ifadelerine yer verdi.

whatsapp-image-2023-01-27-at-19-17-13.jpeg