Bakanlık duyurdu: KYK yurtlarında ücretsiz konaklama başvuruları başladı!

Bakanlık duyurdu: KYK yurtlarında ücretsiz konaklama başvuruları başladı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan Seyahatsever projesi kapsamında KYK yurtlarında ücretsiz konaklama başvuruları başladı. İşte detaylar...

8 Temmuz ile 25 Ağustos tarihleri arasında geçerli olacak bu fırsatla gençler, Türkiye genelindeki KYK yurtlarında maksimum 5 gün boyunca ücretsiz konaklama imkanından faydalanabilecekler.

Seyahatsever Projesi Detayları

  • Proje kapsamında, 18-30 yaş arası gençler KYK yurtlarında yaz aylarında ücretsiz konaklayabilecekler.
  • Rezervasyonlar, projenin başladığı tarihten itibaren yapılabilir ve 444 0 472 (ALO GSB) üzerinden isim, soyisim ve T.C. kimlik numarası ile yapılmaktadır.
  • Deprem bölgesi hariç olmak üzere Türkiye genelindeki KYK yurtlarından 1 kız ve 1 erkek yurdu gençlere kapılarını ücretsiz açacak.

Başvuru Süreci ve Detaylar

Gençlerin seyahat etme ve yeni yerler keşfetme isteğine destek olmak amacıyla başlatılan Seyahatsever projesi, gençlere ekonomik ve konforlu bir konaklama alternatifi sunuyor. KYK yurtlarında ücretsiz konaklama için başvuru yapacak gençlerin, projenin başladığı tarihten önce rezervasyonlarını tamamlamaları gerekiyor.

Bu yaz gençler, KYK yurtlarında ücretsiz konaklayarak hem ekonomik hem de güvenli bir şekilde seyahat edebilecekler. Seyahatsever projesi ile gençlerin ülke genelindeki kültürel ve doğal güzellikleri keşfetmesi teşvik ediliyor. Projeden faydalanmak isteyen gençlerin, başvuru ekranından kolayca rezervasyon yapabilecekleri belirtiliyor.