Beklenen Cumhurbaşkanı jesti onlara geliyor! Emeklilere çifte bayram ettirecek zam 900 TL ikramiye müjdesi bekleniyor

Beklenen Cumhurbaşkanı jesti onlara geliyor! Emeklilere çifte bayram ettirecek zam 900 TL ikramiye müjdesi bekleniyor

AK Parti kulislerine emeklilere bayram ikramiyesi 2023 zam oranı sızdırıldı! Emekliye Ocak zammı yüzde 30 ile sınırlı kalması nedeniyle hayal kırıklığı yaratırken bayram ikramiyesi ile gönüller alınacak!

Beklenen Cumhurbaşkanı jesti onlara geliyor! Emeklilere çifte bayram ettirecek 900 TL ikramiye müjdesi bekleniyor... Cumhurbaşkanı Erdoğan Aralık ayında yaptığı açıklama ile asgari ücretli çalışanlara yüzde 55 zam müjdesi vermiş ve asgari ücreti 8 bin 500 TL olarak belirlemişti.

Yapılan açıklama sonrasında gözler memur ve emekli maaşı zam oranına çevrilmiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan "memur ve emekli maaşı zam oranı için de enflasyonu göz önünde bulunduracağız" açıklaması heyecan yaratmıştı. Milyonlarca memur ve emeklinin beklediği zam oranı 3 Ocak 2023 tarihinde TÜİK tarafından açıklanan enflasyonun ardından ek zamla yüzde 25 olarak ilan edilmişti.

EMEKLİLERE OCAK 2023 ZAMMI DÜŞÜK KALDI, DEVREYE İKRAMİYE MÜJDESİ GİRDİ!

Özellikle de yükselen enflasyon rakamları nedeni ile geçim derdi büyüyen emekliler Ocak ayında büyük zam beklentisi içerisine girerken en düşük yüzde 40 zam beklentisi gündeme taşınmıştı. Yapılan yüzde 25 zam büyük hayal kırıklığı yaratırken yoğun tepki üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan 4 Ocak tarihinde AK Parti grup toplantısında yeni bir açıklama yaparak zam oranını yüzde 30 olarak revize ettiklerini açıklamıştı.

Yapılan yüzde 5'lik zamda tepkileri azaltmazken 2023 seçim tarihinin 14 Mayıs'a çekilmesi ile emeklilere bayram ikramiyesi için rekor zam beklentisi oluştu. AK Parti kulislerinden sızdırılan iddialara göre hükümet emeklinin gönlünü ve dolayısı ile oyunu alabilmek adına yeni hamlesini bayram ikramiyesi üzerinden yapmaya hazırlanıyor. Şu anda 1.100 TL ödenen emekliye bayram ikramiyesi için yüzde 80 zam yapılacağı ve rakamın 2 bin liraya yükseltileceği iddia edildi.

2023 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK, RAMAZAN BAYRAMI İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK, ÖDENECEK?

Emeklilere bayram ikramiyesi dini bayramlar için yatırılmakta olup 2023 yılının ilk bayram ikramiyesi Ramazan Bayramı öncesine denk gelen 21 Nisan 2023 tarihinin öncesindeki hafta içerisinde hesaplara yatırılması bekleniyor. Bu sene 1.100 TL olan bayram ikramiyesinin zamlı olarak yatmasına kesin gözü ile bakılırken zam oranı ise kulislerde konuşulmaya devam ediliyor. Ekonomistlerin emekliye promosyon zam tahminleri ise en düşük 1.500 TL en yüksek 2 bin 500 TL arasında değişiyor.