Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı! Takdir teşekkür alan öğrenci ailesine 5 bin 104 lira destek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı! Takdir teşekkür alan öğrenci ailesine 5 bin 104 lira destek!

Türkiye'de milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren sosyal destek ödemeleri kaldığı yerden devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı! Takdir teşekkür alan öğrenci ailesine 5 bin 104 lira destek! Türkiye'de milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren sosyal destek ödemeleri kaldığı yerden devam ediyor. Buna göre ise takdir teşekkür alan öğrenci ailelerine sosyal destek ödemelerinin gerçekleştirileceği ifade edilirken detaylar her zaman olduğu gibi Avaz Türk adresinde yer ediniyor.

Türkiye'de milyonlarca öğrencinin karne heyecanı yaşanırken bu süreçte de eğitim başarılarını ailesiyle kutlayacak olan öğrencilere de bu süreçte güzel haber devlet tarafından geldi. Buna göre ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda öğrencilerin eğitim öğretim hayatlarını desteklemek ve ailelerin de maddi yüklerini azaltmak adına bu ödemelerin yapılacağı belirtilirken, karne harçlığı adı altında da başarı teşvik ödemeleri yapacak.

ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI

Ülke genelinde karnesini alacak olan 19 milyon öğrenciye bu müjdeler Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gelirken öğrencilere de teşvik ödemeleri resmen yapılacak. Erdoğan'ın açıklamalarında da şu ifadelere yer verildi:

"Sosyal yardım alma hakkına sahip ailelerimize mensup, devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerimize net asgari ücretin yüzde 60’ına kadar, yükseköğretim öğrencilerimize net asgari ücret kadar dönem arasında yapılacak şekilde başarı desteği vereceğiz."

Erdoğan'ın yaptığı açıklamalardan hareketle asgari ücretin yüzde 60'ı kadar verilecek olan bu başarı teşvik ödemelerinin tutarı da 5 bin 104 lira olarak açıklandı. Erdoğan başarı teşvik ödemesi sonrasında da sosyal yardım derneklerine kayıt olan ve bu desteklerden ödeme alan ailelerin de çocuklarının faydalanabileceği belirtilerek başarı teşvik ödemelerinin de ihtiyaç sahibi çocuklara iletileceği belirtildi.

YAZ DÖNEMİ İÇİN DE ÖDEME YAPILACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından gelen açıklamalarda da; bu destek ödemeleri için ilkokul, ortaokul ve liselerde ilk 3 ve okul genelinde ise ilk 5'e giren kişilere asgari ücretin yüzde 60'ı kadar teşvik ödemeleri yapılırken bu ödemelerde yıl da iki defa yapılacak. İlk dönem ve yaz tatili döneminde yapılacak olan bu ödemeler için de başarı teşvik başvurularının gelecek haftalarda başlayacağı açıklandı.

DESTEK ÖDEMESİ BAŞVURU EKRANI

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından başarı teşvik etmek adına duyurulan bu ödemelerde de ikinci dönem başvurularının gelecek hafta başlayacağı belirtildi. Buna göre de başvuruların sosyal yardımlaşma ve dayanışma dernekleri üzerinden gerçekleştirilecek.