Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sözcü gazetesine sert tepki: Ayrımcılık günleri geride kaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sözcü gazetesine sert tepki: Ayrımcılık günleri geride kaldı

Muhalif duruşuyla bilinen Sözcü gazetesi, "Harbiye Orduevi'nde Çarşaflı Selfie" başlığıyla yayımladığı manşetle tartışma yarattı. Farklı yaşam tarzlarını hedef alan bu manşet, kamuoyunda büyük tepkilere neden oldu.

Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sözcü gazetesinin manşetini eleştirerek, 28 Şubat dönemindeki ayrımcı manşetlerin tekrar gündeme getirildiğini ifade etti. Erdoğan, "Darbecilere manşetleriyle selam çakanlar, bugün de aynı zihniyeti başörtülü ve çarşaflı bireyler üzerinden hortlatmaya çalışıyor" dedi.

Diyanet Teşkilatı'na yönelik sinsi kampanya
Erdoğan, Diyanet İşleri'ni hedef alan bu tarz kampanyaların sinsi bir planın parçası olduğunu belirtti. Özellikle 15 Temmuz gecesindeki duruşlarıyla bilinen Diyanet çalışanlarına yönelik bu nefret söylemlerinin, 28 Şubat’tan kalan faşizan anlayışın devamı olduğunu vurguladı.

Ayrımcılığın sona erdiği mesajı
Erdoğan, yıllarca halka yaşam tarzı dayatmaya çalışanların, bugün farklı yaşam biçimlerinin topluma yansımasından rahatsız olduklarını dile getirdi. "Devletin tüm kurumları milletindir, hiçbir ayrım yapmadan herkes bu ülkenin eşit vatandaşlarıdır" diyerek, ayrımcılık günlerinin artık sona erdiğini belirtti.66fad968acaba279-w1200xh1276.webp

"Biz bu makamlarda oldukça, o günler geri gelmeyecek"
Son olarak, Erdoğan, başörtüsü, çarşaf gibi giyim tercihlerinden dolayı insanların ötekileştirilmesinin geçmişte kaldığını söyledi. "Biz bu makamlarda olduğumuz müddetçe o kara günler geri gelmeyecek" diyerek, kimsenin ayrımcılık yapamayacağını vurguladı.