E-devlet deprem sorgulama ekranı açıldı! Evinizin altında fay hattı var mı? Hemen öğrenin!

E-devlet deprem sorgulama ekranı açıldı! Evinizin altında fay hattı var mı? Hemen öğrenin!

Kahramanmaraş sabah saat 04:17’de meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki deprem tüm Türkiye'yi korkuttu.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından ölü ve yaralı sayısı artmaya devam ederken enkaz altında kalan vatandaşları kurtarma çabaları ekipler tarafından devam ediyor. Kahramanmaraş merkezli deprem beraberinde 10 ili de etkisi altında bırakırken sabah saatlerinde meydana gelen korkutucu deprem etkilerini sürdürmeye devam ediyor.

Kahramanmaraş sabah saat 04:17’de meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki deprem tüm Türkiye'yi korkuttu. Ekipler hızla müdahaleye geçerken enkaz altındaki vatandaşların kurtarılma anları kameralara yansıdı. Son yılların en büyük depremi geçtiğimiz sabah saatlerinde meydana gelirken vatandaşlar AFAD tarafından uyarıldı.

DEPREM FAY HATTI SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Depremin 10 ili etkisi altında bırakmasının ardından ölü ve yaralı sayısı tam anlamı ile açıklanamadı. Pek çok binanın yıkımının gerçekleşmesiyle enkaz altında kalan vatandaşları kurtarma çabaları hem ekipler hem de vatandaşlar tarafından devam ederken yapılan son resmi açıklamalar doğrultusunda 76 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem tüm Türkiye'yi korkuttu. Can kaybı haberleri gelmeye devam ederken Türkiye'yi kahreden deprem vatandaşların geceyi dışarıda geçirmesine neden oldu. Yaşanan son depremin ardından vatandaşların en çok arattığı konular arasında 'evimin altında fay hattı var mı? evimin altından fay hattı geçiyor mu?' sorusu oldu.

E-DEVLET FAY HATTI SORGULAMA İŞLEMİ

AFAD'ın e-Devlet hizmetleri arasında bulunan deprem fay hattı sorgulama işlemini gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar bu sorgulama işleminin nasıl yapıldığını merak etmeye başladı. Depremin etkisi milyonların korkusuna neden olurken vatandaşlar e-Devlet üzerinden fay hattı sorgulama işleminin nasıl yapıldığını araştırmaya başladı.

Deprem fay hattı sorgulama işlemi Maden Teknik Arama Genel Müdürlüğünün resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Sorgulama ekranına giriş yapılmasının ardından harita bilgileri girildikten sonra aradığınız fay hattı sorgulama sonucuna ulaşabilirsiniz.