Emekli Maaşlarında Beklenen Düzenleme! Açıklama Geldi!

Emekli Maaşlarında Beklenen Düzenleme! Açıklama Geldi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerle yaptığı röportajda emekli maaşlarına dair önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşlarıyla ilgili olarak "Yeni yasama döneminde bu konuyu gündeme alacağız" ifadesini kullandı.

Yeni Yol Haritaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşlarının artırılması konusundaki değerlendirmelerini şu şekilde ifade etti:

"Bizler emeklilerimizi enflasyona ezdirmemek için azami gayret gösteriyoruz. Eldeki imkanlar dahilinde en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Ekonomik istikrardan taviz vermeden, popülizm tuzaklarına düşmeden en rasyonel adımı nasıl atarız anlayışı içinde hareket ediyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Engelleri aşmayı kendimize şiar edinmiş bir iktidar olarak, sürekli yeni yol haritaları oluşturuyoruz" dedi.

Emekli Maaşlarında Beklenen Düzenleme

Erdoğan'ın açıklamalarına göre, emekli maaşlarıyla ilgili somut adımlar yeni yasama döneminde atılacak. Grup Başkanvekili Abdullah Güler tarafından açıklanan "en düşük emekli maaşının 12 bin 500 lira olacağı" bilgisi, bu sürecin bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Yasama dönemi, bir yasama organının yasama amacıyla toplandığı süredir. Genellikle iki seçim arasındaki süreyi veya bu sürenin iki veya daha fazla dilimlere bölünmesiyle hesaplanır. Erdoğan’ın işaret ettiği "yeni yasama dönemi," 1 Ekim'de başlayıp 30 Eylül'de sona erecek olan zaman dilimini kapsıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin asgari ücret önerilerini eleştirerek, "Bunların sırtında maalesef küfe yok. Biz ölçüyoruz, biçiyoruz. Nasıl bu işi ekonomik dengeleri bozmayacak biçimde götürürüz? Buna bakıyoruz" şeklinde konuştu.