Emeklilere Müjde! Zamlı Maaş Farkları Hesaplara Yatmaya Başladı

Emeklilere Müjde! Zamlı Maaş Farkları Hesaplara Yatmaya Başladı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan açıklamaya göre, Temmuz 2024 dönemine ait zam farkları, dün itibarıyla hesaplara yatmaya başladı. ,

En Düşük Emekli Maaşı Artışı: 10 Bin TL’den 12 Bin 500 TL’ye

Temmuz ayında yapılan düzenlemeyle birlikte, en düşük emekli maaşı 10 bin TL’den 12 bin 500 TL’ye çıkarıldı. Bu artış, emeklilerin yaşam standartlarını iyileştirmeyi hedefliyor. Peki, bu zam farkları ne zaman yatacak?

Zamlı Maaş Farklarının Yatacağı Tarih

SGK tarafından yapılan açıklamada, Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların zam farklarının 26 Temmuz 2024 tarihinde hesaplarına yatırılacağı belirtildi. Buna göre:

  • Aylıklarını her ay alanlara Temmuz ayı için bir aylık maaş farkı ödenecek.
  • Üçer aylıklar halinde maaş alanlardan, Mayıs-Haziran-Temmuz döneminde aylık alanlara Temmuz ayı için bir aylık maaş farkı ödenecek.
  • Haziran-Temmuz-Ağustos döneminde maaş alanlara Temmuz ve Ağustos ayları için iki aylık maaş farkı ödenecek.
  • Temmuz-Ağustos-Eylül döneminde maaş alanlara ise Temmuz, Ağustos ve Eylül ayları için üç aylık maaş farkı ödenecek.

2.4 Milyon Emekli İçin Toplam 11 Milyar TL Ödeme

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 4/1-c bendi kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alan toplam 2 milyon 441 bin 795 kişinin hesaplarına, Temmuz 2024 itibarıyla zam farkları yatırılacak. SGK, bu ödemeler için toplamda 11 milyar TL tutarında bir fark ödemesi yapılacağını duyurdu.

Zamlı Maaş Farkları Hangi Hesaplara Yatacak?

SGK, yaptığı açıklamada maaş farklarının, emeklilerin aylık almakta oldukları banka ve PTT şubelerindeki hesaplarına gönderileceğini belirtti. Bu kapsamda, emeklilerin ödemelerini alacakları tarih ve miktar, aldıkları maaşın ödeme periyoduna göre değişiklik gösterecek.