Ev hanımlarına güzel haber! Bu şartları taşıyanlara devlet 4.100 TL maaş bağlıyor

Ev hanımlarına güzel haber! Bu şartları taşıyanlara devlet 4.100 TL maaş bağlıyor

Devletin kadınlara olan destekleri tüm hızı ile devam ederken 2023 yılının gelmesi ile yeni destek paketleri peş peşe açıklanmaya başlandı. Bu yardımlardan biri de dul ve yetim maaşı olarak öne çıktı.

Ev hanımlarına güzel haber! Bu şartları taşıyanlara devlet 4.100 TL maaş bağlıyor - Ekonomik olarak tüm dünyada enflasyonda yaşanan yükseliş nedeni ile zorlu günler yaşanırken devletin destekleri de artmıştı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan güncellemeler ile hem 2023 yılında ödenen sosyal destek paketlerinde kapsam genişletilmiş hem de ödemesine devam edilen programlar için yapılan ödemelerde rakamlar arttırılmıştı.

Devlet pek çok farklı alanda sosyal yardımlarına devam ederken bu yardımlardan biri de çalışmayan kadınlara ve eşi vefat eden kadınlara yönelik açıklandı. Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı ile dul kadınlara devlet yardımı yapılırken aile destek paketi ile de çalışmayan ev hanımlarına yardımlar sürdürülüyor.

DUL KADINLARA DEVLET DESTEĞİ! DUL VE YETİM MAAŞI 2023 YILINDA KAÇ TL OLDU?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı kapsamında son resmi nikahlı eşini kaybeden kadınlara devlet yardımı açıklandı. Paket hakkında yapılan açıklamada "Hanede sosyal güvencesi olan birey bulunmayan, 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan ve son resmi nikahlı eşini kaybetmiş kadınlara yöneliktir" denilerek yardımın kapsamı ilan edildi.

2023 yılında devlet tarafından yapılan güncelleme ile en düşük emekli maaşı aylığı 5 bin 500 TL olarak güncellenirken:

Yüzde 75 maaş alanlar için: 4 Bin 125 TL

Yüzde 50 maaş alanlar için: 2 Bin 750 TL

Yüzde 25 maaş alanlar için: 1.375 TL olarak ödenecek.

ÇALIŞMAYAN KADINLARA AİLE DESTEK PAKETİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Bu desteğin yanı sıra devlet aile destek paketi ile çalışmayan kadınlara 1.000 TL yardım parası ödenmektedir. e-Devlet sistemine şifreniz ile giriş yaptıktan sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti yazarak ilgili sayfaya ulaşabilir, yaşadığınız şehirde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına da yapabilirsiniz.