EYT bekleyenler son dakika! EYT yasalaşır yasalaşmaz Mart ayında 3 maaş birden yatacak

EYT bekleyenler son dakika! EYT yasalaşır yasalaşmaz Mart ayında 3 maaş birden yatacak

Türkiye'de milyonlarca vatandaşın merakla beklediği EYT düzenlemesine dair uzayan haftalık süreç sonrasında ilk maaşlar Mart ayında yatacak.

EYT bekleyenler son dakika! EYT yasalaşır yasalaşmaz Mart ayında 3 maaş birden yatacak - Türkiye'de milyonlarca vatandaşın merakla beklediği EYT düzenlemesine dair uzayan haftalık süreç sonrasında ilk maaşlar Mart ayında yatacak.

Türkiye'de toplu maaş ya da harç ödemesi gibi birçok emsal uygulamanın yer aldığı ifade edildi. Buna en önemli örnekler arasında şüphesiz KYK kredilerinin normal şartlar altında eğitim öğretim dönemi sürecinde başlaması ile öğrencilere ödenirken bu süreçte ilk kez üniversite kazandıktan sonra başvuru yapan öğrenciler ilk aylıklarını Ocak ayı itibariyle alıyor.

Ocak ayında alınan ödemeler de Ekim, Kasım ve Aralık aylarının ücretleri de peşin olarak öğrencilere gönderiliyor. Bu süreçte aynı uygulamanın da EYT için de gündeme gelmesi sonrası vatandaşlar heyecanlandı. EYT tasarısı ile birlikte Meclis'ten Ocak ayı itibariyle geçeceği ve emeklilerin de bu süreçte hak sahipliği kazanacağı belirtiliyor.

EYT HAKKI OCAK'TA MAAŞLAR MART'TA

EYT bekleme süreci uzarken vatandaşların da bu süreçte tepkileri dinmek bilmiyor. Buna göre ise EYT hakkı Ocak ayı itibariyle Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından resmen açıklanırken bu süreçte de son gelen açıklamalar ile birlikte ilk maaşların Mart ayında yatacağı öğrenildi.

İşlenilecek prosedürlerin de kendi suçu olmadığını açıklayan EYT'liler de bu süreçte KYK ödemelerinde yer alan sistemlerin kendileri için de uygulamaya girebilmesi adına taleplerini iletmeye başladı. Maaşlarının hak kazanılan tarih itibariyle ödemelerinin anayasal zorunluluk olduğunu ifade eden vatandaşlar da bu süreçte sosyal medya paylaşımları ile gündeme gelmeye devam ediyor.

"3 AYLIK MAAŞLAR YOK OLDU"

Türkiye'de CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç tarafından yapılan Meclis'te ki basın toplantılarında EYT konusuna dair de önmeli açıklamalar yaptı. Özkoç yaptığı açıklamalar da, geciken süreç sebebiyle EYT'lilerin bu dönemde en az 3 aylıklarının yok edildiğini ifade ederken ilk ödemelerin de Mart ayında gerçekleştirileceği ifade edildi. Özkoç, "AKP Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, ‘Maaşlar en geç mart ayında yatırılacak’ dedi. Erdoğan’ın söylediğini bakanı, bakanın söylediğini grup başkanvekili yalanlıyor. Böyle hükümet idare edilir mi? Böyle Türkiye idare edilir mi? Beklentisi olan insanlara karşı böyle bir davranış biçimi gerçekten olabilir mi?" ifadelerini kullandı.