Galatasaray Mayısta tarih yazacak: Çifte kupa, 5. Yıldız
Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, kulübün yıllık olağan bütçe toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Hem futbol takımının hem de amatör branşların mevcut durumu hakkında değerlendirmeler yapan Özbek, ayrıca kulübün geleceğini şekillendirecek önemli projeler hakkında da bilgi verdi. Başkan Özbek’in duyurduğu 400 milyon dolarlık dev proje, toplantıya damgasını vurdu.
Futbol Takımının Performansı Değerlendirildi
Toplantının başında, Galatasaray futbol takımının bu sezonki performansı detaylı bir şekilde masaya yatırıldı.
Özellikle teknik ekip ve oyuncu kadrosunun uyumu, takımın ortaya koyduğu oyun ve Avrupa arenasındaki başarılar vurgulandı.
Başkan Dursun Özbek, futbol şubesinin hem sportif hem de ekonomik anlamda önemli adımlar attığını belirterek, Galatasaray’ın Türkiye’de ve Avrupa’da hak ettiği yere gelmesi için büyük bir özveriyle çalışıldığını ifade etti.
Özbek, futbol takımının gösterdiği istikrarlı yükselişin, kulübün tüm branşlarına olumlu yansıdığını belirtti. Futbolun Galatasaray için bir lokomotif görevi gördüğünü söyleyen Başkan, "Futbol takımımızın başarısı, diğer branşlara da moral ve finansal destek sağlıyor" dedi.
Amatör Branşlara Özel Vurgu
Toplantının bir diğer önemli gündem maddesi ise amatör branşlardaki gelişmelerdi. Dursun Özbek, Galatasaray’ın sadece futbol kulübü olmadığını, aynı zamanda basketbol, voleybol ve diğer amatör spor dallarında da ülkenin en köklü kulüplerinden biri olduğunu hatırlattı.
Özbek, amatör branşlara yapılan yatırımların artırıldığını ve genç sporcuların gelişimi için ciddi projeler geliştirildiğini açıkladı.
"Amatör branşlarımız, Galatasaray kültürünün ve spor anlayışının temel taşlarıdır" diyen Başkan, özellikle altyapıya yapılan yatırımların önemine dikkat çekti.
Genç sporcuların dünya standartlarında eğitim alabilmeleri için yeni tesislerin kurulması ve mevcut tesislerin modernize edilmesi için çalışmaların sürdüğünü vurguladı.
400 Milyon Dolarlık Çılgın Proje Açıklandı
Toplantının en heyecan verici bölümü ise Dursun Özbek’in açıkladığı dev proje oldu. Başkan Özbek, kulübün uzun vadeli finansal bağımsızlığını sağlamak ve geleceğini garanti altına almak amacıyla 400 milyon dolarlık bir yatırım projesi üzerinde çalıştıklarını duyurdu.
Bu dev projenin detayları henüz tam anlamıyla açıklanmasa da, Özbek projenin Galatasaray’ın varlıklarını değerlendirme ve sürdürülebilir gelir yaratma odaklı olduğunu belirtti.
Projenin ana ekseninde, gayrimenkul geliştirme ve ticari alanların yaratılması bulunuyor. Özellikle kulübe ait arazilerin daha verimli kullanılması ve buradan kalıcı gelir elde edilmesi hedefleniyor.
Başkan Özbek, "Galatasaray sadece bugünü değil, yarını da düşünmek zorundadır. Bu proje, kulübümüzü gelecekte finansal anlamda çok daha güçlü bir konuma getirecek" ifadelerini kullandı.
Proje kapsamında inşa edilecek tesislerin, hem kulübe hem de taraftara hizmet edecek şekilde tasarlandığını belirten Özbek, bu yatırımın Galatasaray’a her yıl düzenli ve büyük bir gelir sağlayacağını vurguladı.
Galatasaray’ın Geleceği İçin Stratejik Hamleler
Dursun Özbek, sadece bu projeye değil, genel anlamda Galatasaray’ın geleceği için atılması gereken stratejik adımlara da değindi.
Kulübün borç yapısının disiplinli bir şekilde yönetildiğini ve finansal tabloların iyileştirilmesi için ciddi bir çaba harcandığını dile getirdi.
Özbek, kulübün kısa vadeli borçlarını azaltmak ve uzun vadeli yatırımlarla güçlü bir ekonomik yapı oluşturmak için çalıştıklarını ifade etti.
Ayrıca, sponsorluk anlaşmalarının çeşitlendirilmesi, uluslararası iş birliklerinin artırılması ve dijital platformlardan gelir yaratılması gibi alanlarda da önemli atılımlar yapıldığını açıkladı.
Başkan, Galatasaray’ın dünyadaki büyük spor kulüpleriyle rekabet edebilmesi için sadece sahada değil, saha dışında da güçlü olması gerektiğini vurguladı.
"Bu tip projelerle kulübümüzün gelir çeşitliliğini artırmayı, finansal riskleri azaltmayı ve sürdürülebilir bir büyüme modeli oluşturmayı hedefliyoruz" dedi.
Taraftara ve Üyelere Teşekkür
Dursun Özbek, toplantının sonunda kulüp üyelerine ve taraftarlara da özel bir teşekkür mesajı iletti. Zorlu ekonomik koşullara rağmen, Galatasaray camiasının her zaman kulübüne sahip çıktığını ve büyük bir dayanışma örneği sergilediğini belirtti.
Özbek, "Biz bir aileyiz ve bu ailenin her bir üyesi Galatasaray için çok değerli. Bu destek oldukça, hiçbir hedef bizim için ulaşılmaz değildir" diyerek duygusal bir kapanış yaptı.
Ayrıca, camiadan yeni projeler için destek beklediklerini ve bu projelerin başarısının hep birlikte mümkün olabileceğini sözlerine ekledi.
Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen yıllık olağan bütçe toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.
Üyelere hitap eden Özbek, futbol takımı başta olmak üzere kulübün çeşitli branşlardaki başarıları hakkında detaylı bilgiler verdi.
Sportif başarılarına değinerek sözlerine başlayan Özbek, “Son iki sezonda Süper Lig'de rekorları kırarak şampiyonluğa ulaşan futbol takımımız, bu sezon da aynı kararlılıkla zirveye yürüyor.
Hedefimiz yalnızca lig şampiyonluğu değil; Türkiye Kupası'nı da kazanarak sezonu iki büyük kupayla kapatmak.
Ancak henüz hiçbir şey kesinleşmedi, bu yüzden bütün camiamızın tam konsantrasyonla hedefine odaklanması gerekiyor. Hepimizin bildiği gibi, Galatasaray için başarıların ayı olan Mayıs geldi.
İnşallah bu Mayıs ayında hem şampiyonluk hem de söz verdiğimiz 5. yıldızı camiamıza armağan edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Özbek, amatör şubelerde de sezon sonuna yaklaşılırken önemli başarılar elde edildiğini belirtti. Erkek basketbol takımının lig mücadelesine devam ettiğini ve Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'nde Türkiye’yi temsil edeceğini vurgulayan Özbek, "Basketbolda son kupamızı 2016 yılında, yine benim başkanlığım döneminde kazanmıştık. Bu yıl o kupa hasretine son vereceğimize tüm kalbimle inanıyorum." dedi.
Kadın basketbol takımının ise ligi üçüncü sırada tamamladığını ve Avrupa kupasında çeyrek final oynadığını hatırlatan Özbek, önümüzdeki sezon Avrupa Ligi'nde daha büyük hedeflere odaklandıklarını belirtti.
Tekerlekli sandalye basketbol takımının sezonu şampiyonlukla tamamladığını gururla açıklayan Özbek, ayrıca Avrupa Kupası Dörtlü Finali'nde de mücadele ettiklerini söyledi.
Voleybol branşı hakkında da konuşan Özbek, "Erkek ve kadın voleybol takımlarımız her sezon performanslarını artırarak ilerliyor. Buradaki hedefimiz hem ülkemizde hem Avrupa'da başarılarla dolu, sürdürülebilir bir voleybol geleneği oluşturmak. Bunun için amatör şubelerin şartlarını en iyi şekilde yönetiyoruz." dedi ve önümüzdeki sezon için voleybol şubelerinden daha büyük başarılar beklediklerini ekledi.
Başkan Özbek, Galatasaray’ın diğer branşlardaki genel performansını da değerlendirdi: “2024-2025 sezonu itibarıyla toplamda 56 kupa ve 963 madalya ile yolumuza devam ediyoruz. Bu başarıların arkasında 2.016 sporcumuz, onların antrenörleri, kulüp personelimiz ve aileleri bulunuyor. Sporcularımız, Galatasaray formasını giydiklerinde mücadeleleriyle bizleri her zaman gururlandırıyorlar. Sonuç ne olursa olsun, onlara olan inancımız ve sevgimiz sonsuz.”
Riva ve Florya Projelerinde Dev Adımlar
Toplantıda mali projelere de değinen Dursun Özbek, kulübün geleceğini güvence altına almak adına yapılan yatırımlar hakkında kapsamlı bilgi verdi. Riva Konut Projesi'nin ilk fazında %50'lik bir kısmın tamamlandığını belirten Özbek, projenin Galatasaray’a yaklaşık 170 milyon dolarlık bir kazanç sağladığını ifade etti. İkinci etap için Emlak Konut ile yeni bir sözleşme imzaladıklarını açıklayan Özbek, "İnşaat ve pazarlama Emlak Konut’un sorumluluğunda olacak. Bu anlaşmaya göre beklenen toplam hasılat 17.8 milyar TL. Buradan kulübümüze net olarak yaklaşık 9 milyar TL gelir bekliyoruz. Böylece Riva’dan toplamda 400 milyon dolar civarında bir hasılat elde etmiş olacağız." dedi.
Florya’daki projelere de değinen Özbek, Mecidiyeköy'deki eski bina arazisinin konut projesine dönüştürülmesiyle şu ana kadar 1 milyar 300 milyon TL gelir sağlandığını açıkladı.
Bu gelirin tamamının Florya'da kulübe ait olmayan, Emlak Konut’a ait 42 dönümlük arsanın satın alınmasında kullanıldığını belirterek, “Bu satın alma Galatasaray için oldukça kârlı bir adım oldu. Ayrıca, projede hâlâ satılmayı bekleyen 56 konut ve 5 ticari alan bulunuyor. Bu alanlardan da yaklaşık 1.1 milyar TL'lik ek gelir bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.
Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park Yenileme Çalışmaları
Stadyumun yenilenmesi konusuna da değinen Özbek, “Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park’ta daha modern ve keyifli bir ortam oluşturmak istiyoruz. Stadımızdaki LED panoların ticari getirisi çok yüksek. Mevcut 357 metrekarelik ekran alanından 3.5 milyon Euro’luk reklam geliri sağladık. Yapılacak yatırım ile LED ve skorboard alanı 1743 metrekareye çıkarılacak ve böylece reklam gelirinin 10 milyon Euro'ya yükselmesini hedefliyoruz.” bilgisini verdi.
Mağazacılıkta Hedef Büyüyor
Galatasaray’ın mağazacılık alanındaki başarısına da vurgu yapan Dursun Özbek, Avrupa klasmanında 10. sıraya yükseldiklerini söyledi.
Sportif A.Ş’ye bağlı faaliyet gösteren mağazacılık şirketinin önümüzdeki dönemde halka arz edilerek kulübe ek bir gelir kaynağı oluşturacağını belirten Özbek, “Bu sezon mağazacılıktan 83 milyon Euro’luk bir hasılat bekliyoruz.” dedi.