Geri ödemesiz 450 bin TL verilecek! Başvurular 22 Mayıs’ta sona eriyor

Geri ödemesiz 450 bin TL verilecek! Başvurular 22 Mayıs’ta sona eriyor

10 bin TL ile 450 bin TL arasında geri ödemesiz nakit desteği veriliyor. Başvurular 8 Mayıs’ta başladı ve 22 Mayıs’a kadar devam edecek. 180 ile 539 prim gün sayısı olanlara 60 bin TL, 1.440 ve üstü olanlara 200.000 TL hibe verilecek!

Bakanlık yeni bir hibe desteği paketini daha devreye soktu. KOSGEB tarafından belirlenen ve Halkbank aracılığı ile ödenen bu geri ödemesiz nakit desteği paketinden bay-bayan herkes yararlanabilecek. 10 TL ile 450 Bin TL arasında ödenecek olan bu hibe desteğinden kimlerin faydalanacağı, başvuruların nereye nasıl yapılacağına dair tüm ayrıntılar aşağıda verilmiştir.

11 Kalkınma Planı'nda Girişimcilik ve Kobiler başlığı altında girişimcilik kültürünün, teknoloji tabanlı ve yenilikçi girişimcilik kapasitesinin geliştirilmesi temel amaç olarak ifade edilmiştir. Söz konusu amaca ulaşılabilmesi için saydam politika ve tedbirler arasında kurumsal şirketlerin ve yöneticilerin, erken aşama girişimlerine yönelik hızlandırma programlarına katılımını ve yatırımcı olmalarını, mentorlük desteği sunmalarını özendirecek mekanizmalar geliştireceği vurgulanmaktadır.

Başvuru sistemi 22 Mayıs 2023 Pazartesi günü saat 23:59’da başvuruya kapatılacaktır. Bu tarih ve saate kadar sistem üzerinden onaylanmayan teklif çağrısı başvuru formları değerlendirmeye alınmayacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuru yapacak girişimcilerin aşağıda şartlara haiz olması gerekmektedir. 01.01.2020 tarihinden sonra gerçek kişi statüsünde bir firmasının olmaması, tüzel kişi statüsünde kurulmuş herhangi bir firmada %30 ve üzeri ortaklığının bulunmaması,

01 Ocak 1987 ve sonrası doğumlu olması (kadın girişimcilerde yaş şartı sınırı aranmaz)

Üniversitelerin en az 4 yıllık lisans programlarından mezun olması.

BAŞVURU YERİ VE BAŞVURU İŞLEMLERİ

Girişimci KOBİ bilgi sistemi üzerinden başvuru yapılabilecektir.

Burada eksiklik olması halinde eksiklikler sistem üzerinden bildirilecek ve girişimcinin aşağıdaki süreç zaman planında belirtilen süreleri dahilinde eksikliklerini gidermesi gerekecektir. Tüm bildirimler sistem üzerinden yapılacaktır. Bildirimlerin takip yükümlülüğü tümüyle başvuru sahibine ait olacaktır.

Gerçek kişi statüsünde işletmesini kuracak olan girişimciye 10.000 TL, sermaye şirketi statüsünde işletmesini kuracak olan girişimciye 20.000 TL destek sağlanır.

Performans desteği, girişimcinin kurduğu işletmenin vergi mükellefiyetinin devam etmesi ve istihdam sayısına göre belirlenecek olup; destek tutarı hesaplanırken ilgili dönemde Sosyal Güvenlik Kurumu nezdinde 4-a kapsamındaki tüm personelin tahakkuk eden prim gün sayılarının toplamı dikkate alınır.

Her bir performans dönemi sonunda işletmenin ilgili dönemde gerçekleştirdiği toplam prim gün sayısına göre;

180 ile 539 olan işletmeye 60.000 TL,

1.080 ile 1.439 olan işletmeye 120.000 TL,

1.440 ve üstü olan işletmeye 200.000 TL performans desteği sağlanır.

Makine teçhizat ve yazılım giderleri için 450.000 TL ye kadar destek sağlanacaktır. Tüm ayrıntılar aşağıda verilmiştir. Bu kapsamda İstanbul ilinde yazılım sektörünün gelişmesine yönelik olarak çağrı kapsamındaki konulara uygun iş fikirlerini hayata geçirebilecek girişimlerin desteklenmesi amaçlanmıştır.

kosgeb-450-bin-tl-nakit-destegi-basvurusu-1.jpgkosgeb-450-bin-tl-nakit-destegi-basvurusu-2.jpgkosgeb-450-bin-tl-nakit-destegi-basvurusu-3.jpg