İkinci el otomobil sahipleri daha uzun yaşıyor! İlginç araştırma uzmanlar tarafından açıklandı
Yapılan ilginç araştırmalara göre sıfır araç sahipleri için kötü haber duyuruldu. Sıfır araç sahiplerinin kanser hastalığına yakalanma riski ikinci el otomobil sahiplerine göre çok daha fazla.
Dünyanın en prestijli araştırma üniversitesi olan Harvard Üniversitesi'nde yeni yapılan bir çalışmada, sıfır otomobillerdeki kanserojen maddeleri inceleyen araştırmacılar, yeni araç kokusunun kanser riskini artırabileceğini öne sürdü.
İkinci el otomobil sahipleri daha uzun yaşıyor! İlginç araştırma uzmanlar tarafından açıklandı- Bu ilginç çalışma kanseri tetikleyen bir çok kimyasalın sıfır araçlarda bulunduğunu ortaya koydu.
Harvard Üniversitesi ve Pekin Teknoloji Enstitüsü'ndeki bilim insanları, sıfır otomobillere dair araştırmalarını gerçek ortamlarda ve koşullarda yürütürken, 12 gün boyunca park halinde bırakılan yeni arabalardaki havaya bakıp yaygın olarak üretilen 20 kimyasalı izlemek için sensör kullandı.
Yapılan araştırmada kansere neden olduğu bilinen bir bileşik olan formaldehit, standartları yüzde 35 oranında aştı. Bir başka tehlikeli kanserojen olan asetaldehit ise standarttan yüzde 61 daha yüksekti.
2021'de yapılan başka bir araştırma, arabada çok vakit geçiren insanlar için otomobillerin "potansiyel bir risk" olduğunu göstermişti, ancak yeni araştırma, insanların işe gidip gelseler bile risk altında olabileceğini gösteriyor.
Çalışmanın yazarları, arabada günde sadece 30 dakika geçirmenin, insanları bu kanserojenlere yeterince maruz bırakarak güvenlik standartlarını aşma riskine sokabileceğini söylüyor.