İŞKUR Sağlık Bakanlığı 10 bin 900 işçi alımı yapacak! Son başvuru tarihi yarın!

İŞKUR Sağlık Bakanlığı 10 bin 900 işçi alımı yapacak! Son başvuru tarihi yarın!

2023 İŞKUR Sağlık Bakanlığı işçi alımı başvurularının başlayıp başlamadığı adaylar tarafından araştırılmaya başlandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yaptığı son açıklamaya göre 10 bin 900 sürekli işçi alımı yapılacak.

Bakan Koca’nın yaptığı açıklamaya göre, KPSS puanı ile 1.530 ebe, 6.069 hemşire, 1.494 sağlık lisansiyeri, 21.709 sağlık teknikeri, 798 sağlık teknisyeni alımı yapılacağını belirtilirken, KPSS şartsız 10 bin 900 sürekli işçi alımı yapılacağı da duyuruldu. Peki, adaylarda aranan şartlar nelerdir?

Bakan Koca açıklama yaptı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık personeli ve sürekli işçi alımı ile ilgili bir açıklama yaptı. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre; 42 bin 500 yeni personel istihdam yapılacağını açıkladı. İŞKUR ve KPSS puanı ile personel alımı yapılacağını duyuran Bakan Koca’nın bu açıklamasından sonra kadro dağılımı da merak konusu oldu. Bakan Koca’nın yaptığı açıklamaya göre; KPSS puanı ile 1.530 ebe, 6.069 hemşire, 1.494 sağlık lisansiyeri, 21.709 sağlık teknikeri, 798 sağlık teknisyeni olmak üzere 31 600 sözleşmeli sağlık personeli alımı yapılacağını belirtilirken, KPSS şartsız 10 bin 900 sürekli işçi alımı yapılacağı da duyuruldu.f5haber-5eug-cover.jpg

Son başvuru tarihi 27 Mart!

Sağlık Bakanlığı, sürekli işçi alımı başvuruları İŞKUR resmi internet adresi üzerinden yapılacak. Başvurular için son gün 27 Mart 2023 olarak açıklandı. İlana göre;

  • Temizlik Görevlisi,

  • Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Servis Destek Elemanı,

  • İnşaat Boyacısı,

  • Bilgisayar Sistem Kurulum Bakım Onarım ve Arıza Giderme Elemanı,

  • Elektrikçi,

  • Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı,

  • Silahsız Özel Güvenlik Görevlisi,

  • Klinik Destek Elemanı,

  • Hasta Karşılama ve Yönlendirme Görevlisi olmak üzere birçok görev için alım yapılacak.

İŞKUR üzerinden başvuru!

Sağlık Bakanlığı’nın yayımladığı bu ilan kapsamında adaylarda aranan şartlar ve pozisyonlar belirtilen internet adresi üzerinde yer almaktadır. Adaylar başvuru işlemlerini İŞKUR üzerinden gerçekleştireceklerdir. Belirtilen branş ve pozisyon ile ilgili aranan şartları sağlamanız durumunda İŞKUR resmi internet adresine kayıt olarak başvuru iş ve işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.