İŞKUR üzerinden şehir hastanelerine 916 personel alımı yapılacak! Başvuru şartları nelerdir?

İŞKUR üzerinden şehir hastanelerine 916 personel alımı yapılacak! Başvuru şartları nelerdir?

İŞKUR aracılığıyla yayımlanan ilana göre şehir hastanesine deneyimli ve deneyimsiz olmak üzere toplamda 916 personel alımı yapılacağı bilgisi yer alıyor. Başvuru şartlarını taşıyan herkes şehir hastanesi personel alımı için başvuru yapabilir.

İŞKUR tarafından yayımlanan ilana göre farklı branşlardan alım yapılacağı bilgisi yer alırken, Şehir Hastanesi personel alımları için detaylar ise merak konusu oldu. Peki Şehir Hastanesi personel alımı başvuru şartları neler? Personel alımı için başvuru işlemleri nasıl yapılabilir? Tüm detaylar haberimizin devamında sizlerle...

Şehir hastanesine 916 personel alımı yapılacak

İŞKUR tarafından yayımlanan ilana göre şehir hastanesi bünyesine farklı branşlardan alım yapılacağı duyurusu yapıldı. Şehir Hastanesi alımı yapılacak iller İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde gerçekleşecek. Şehir Hastanesi bünyesinde yapılacak alım kadrosu ise şu şekildedir:

Şehir Hastanesi bünyesinde;

Makine Montajcısı, Demir Dövme Presi Operatörü, Sterilizasyon Görevlisi, Mekanik Bakım Onarımcısı, Makine Teknolojisi Teknisyeni(Soğutma Ve İklimlendirme Teknisyeni, Makine Teknisyeni-Motor Ve Makine), Garson (Servis Elemanı), Beden İşçisi (Genel), Hastane Hizmetlisi, Makine Teknikeri, Fizik Tedavi Teknikeri, Temizlik Görevlisi, Biyosidal Ürün Uygulayıcısı, Özel Güvenlik Görevlisi (Silahlı), Beden İşçisi (Temizlik), Elektrikçi (Genel), Aşçı Yardımcısı, Sıhhi Tesisatçı, Laboratuvar Teknikeri, Çamaşırcı (Genel), Tıbbi Atık Toplama ve Taşıma Kamyon Şoförü, Tuğla Giydirme Cephe Uygulayıcısı, Mimar, Vardiya Amiri (Genel), Demir Doğramacı, Garson (Servis Elemanı) personel alımı yapılacak.

İŞKUR üzerinden yapılan alımlar doğrultusunda söz konusu personel alımı için başvuru yapacak kişiler İŞKUR resmi web sitesi adresi aracılığıyla başvuru işlemlerini tamamlayabilir.71179.jpg

Şehir Hastanesi personel alımı başvuru şartları

İŞKUR Şehir Hastanesi personel alımları başvuru şartları ise şu şekilde;

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48/A maddesinde belirtilen şartları taşıması aranan şartlar arasındadır. Tercih edilen kadro kapsamında gerekli eğitim düzeyinden mezun olmak gerekmektedir. SGK’dan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olması aranan şartlar arasındadır.

Başvuru yapacak adayların görevini yapmasına engel olacak sağlık sorunlarının olmaması gerekmektedir. Erkek adayların ise askerlik görevini tamamlamış olması ya da muaf veya tecilli olması gerekmektedir. KHK ile kamu görevinden çıkarılmamış olmaması aranan şartlar arasındadır.

Tüm bunlara ek olarak devamlı görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorununun bulunmaması gerekmektedir. Kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl ya da daha fazla süreyle hapis cezasına veya affa uğramış olsa dahi devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar vb. suçlarla yargılanmamış olması gerekmektedir.