Manşetler
Günün Haberleri
Gündem
Ekonomi
Dünya
Siyaset
Günün Haberleri
İstanbul
6 °C
Anasayfa
Foto Galeri
Sağlık
İşte dünyanın en korkunç 10 hastalığı!
İşte dünyanın en korkunç 10 hastalığı!
YAYINLAMA:
09 Haziran 2016 Perşembe 10:51
GÜNCELLEME:
00 0000 Salı 00:00
1
13
CPRS, sinir sisteminin bir anlık çökmesiyle çok şiddetli ağrılara neden olan bir çeşit hastalık. Ağrı ve rahatsızlık, bazen depresyon ve kaygı gibi ruhsal problemlere de yol açabiliyor. CPRS hastaları, yanma, bıçak saplanması, ezilme veya zonklama gibi acılar hissedebilir. Uyuşma, eklem ağrısı ve uykusuzluk da görülebilir..
2
13
1862'de İngiltere'de doğan Joseph Merrick, sağlıklı bir bebek olmasına rağmen yaşlandıkça vücudunda fil renginde yumrular oluşmaya başladı. Elleri ve ayakları da orantısız bir şekilde dev boyutlara ulaşan adamın hastalığının sebebi bilinmemekle beraber hastalıkla ilgili birçok teori ortaya atıldı. Merrick'in ve diğer birçok insanın teorisine göre hastalık annenin duygusal travmasından kaynaklanıyor. Hamileyken gittiği bir fuarda fillerden korkan annenin hastalığın kaynağı olduğu düşünülüyor..
3
13
Vibrio vulnificus, ciddi enfeksiyonlara neden olan öldürücü bir bakteri türü. Kabuklu deniz ürünlerini çiğ olarak tüketme, açık yarayla yüzme ya da dikenli bir vatoz türü tarafından ısırılma sonucunda bulaşıyor. Hastalık bağışıklık sistemini zayıflatıyor. Akciğer ve kan dolaşımını etkileyen bakteri uygun tedavi yöntemi uygulanmadığında öldürüyor.
4
13
SCLS hastalığında kişinin damarları kan sızdırmaya başlar. Kan vücut tarafından emilir ve vücudu balon gibi şişirmeye başlar. Hastalığın tek tedavisi vücuda şişmeye engel olacak bir sıvı enjekte etmektir. Ancak şişmenin durması 3 gün sürüyor ve bu süre içerisinde hayati organlar zarar görerek kişinin ölümine yol açabiliyor..
5
13
Cilt, göz, sinir ve solunum iltihaplarına neden olan cüzzam bulaşıcı bir hastalıktır. Yıllarca farkedilemeyebilen cüzzam, önce görmede bulanıklık, uzuvlarda ya da enfeksiyonlu bölgede hissizlik oluşur. Uzuvlar hissini kaybettikçe, yaralar oluşmaya başlar..
6
13
Bir çeşit mantar hastalığı olan Madura ayağı daha çok ayak ve bacaklarda görülmesine rağmen bütün vücuda da yayılabiliyor. Tedavisi olmayan bu hastalıkta hijyen oldukça önemli..
7
13
Dünyada 800'den daha az kişide görülen oldukça nadir bir hastalık olan FOP, vücutta doku yenilenmesini durduruyor ve vücut kendini zarar gören kas, tendon ve dokuları kemiğe dönüştürerek tedavi ediyor. Tedavisi neredeyse imkansız olan FOP'ta yeni oluşan kemiklerin esnek eklemleri olmadığı için kişinin hareket etmesi imkansız... Yeni oluşan kemikleri kesmek ise hastalığı daha kötü bir hale sokuyor çünkü böylece kemik oluşumu daha da artıyor..
8
13
Noma hastalığının giderek çoğaldığı ve ağız gibi genital bölgede de görüldüğü belirtiliyor.
9
13
Çene kemiği ve sararmış dişler kalana kadar ağzı eriten ağız yarası olarak bilinir. Noma hastalığına yakalanan çocukların yüzde 90'ı ölüyor. Daha çok Asya ve Afrika'da görülen bakteri, hijyenik olmayan koşullar, kirli sular, beslenme yetersizliği veya hastalıklarla bağışıklığın düşmesi nedeniyle vücuda girererek, yüzdeki etin zamanla erimesine yol açıyor..
10
13
Örneğin, Pika hastası bir adamın midesinde bin 400'ü aşkın ürün bulundu.
11
13
Yiyecek olmayan şeyleri yemek isteyen pika hastaları, buldukları her şeyi yiyebilirler. Hasta her şeyi yiyebildiği için mikrop ve zehirler nedeniyle başka hastalıklara da yakalanabilir..
12
13
Loa loa, insanların gözlerinde yaşayabilen bir parazit. 200 milyon kişide görülen bu hastalık, körlüğün sebepleri arasında ikinci sırada... Bu parazit vücudun başka bölgelerinde de görülebiliyor..
13
13
Haberler
Son Haberler
Manşetler
Gündem
Ekonomi
Dünya
Siyaset
Yerel
Eğitim
Magazin
Otomobil
Personel Alım İlanları
İşkur İş İlanları
Spor
Teknoloji
Sağlık
Yaşam
Turizm
Kültür-sanat
Diğer İçerikler
Foto Galeri
Web Tv
Yazarlar
Kurumsal
Künye
İletişim
Gizlilik İlkeleri
Kullanım Şartları