Kahvaltıda bu besini tüketin çok yeme isteğinize son verin! Yağdan kilo vermeyi sağlıyor

Kahvaltıda bu besini tüketin çok yeme isteğinize son verin! Yağdan kilo vermeyi sağlıyor

Kahvaltı öğünlerin en önemlisidir. Yapılan araştırmalar sonucunda kahvaltı öğünün kilo vermede önemli etkisi varmış. Peki kahvaltıda ne tüketilir?

Kahvaltıda bu besini tüketin çok yeme isteğinize son verin! Yağdan kilo vermeyi sağlıyor: Bilim insanları tarafından yapılan araştırmalar sonucunda kahvaltıda tüketilen bu besinlerin kilo vermeye oldukça etkisi olduğu ortaya çıktı. Bu besinleri kahvaltı da tükettiğinizde gün boyunca tok hissedecek ve ihtiyacınızdan daha fazlasını yemeyeceksiniz. Eğer ihtiyacınızdan fazlasını yerseniz hem kilo alacaksınız hem de kaliteli yaşam standartlarınız bir süre sonra düşecektir. İşte kilo vermek için bu besinleri tüketmek ve sağlıklı yaşama ayak basmak mümkün.

Bilim insanları tarafından yapılan araştırmalar sonucunda kahvaltı esnasında yenilen besinlerin gün boyunca iştahınızı yöneteceği ortaya çıktı. Bu nedenle sabah kahvaltısında tüketilen besinler çok önemli. İşte kahvaltıda tüketilmesi gereken besinler;

KAHVALTIDA TÜKETİLMESİ GEREKEN BESİNLER

Yoğurt

herkul-ciftligi-yogurt-nasil-olusur-957539.jpg

yumurta

yumurta-pisirme-yontemleri-52b3e01d-f93e-4fd8-bd2c-e99896dc2ad3.webp

mantar

5fabdce455427e0ef4fa61da.webp

smoothie

saglikli-smoothie-tarifleri-1-2.jpg

KAHVALTININ KİLO VERMEDE Kİ YERİ

Bu konuda araştırma yapan Bilim insanlarından biri olan ve Aberdeen Üniversitesi'nde bulunan Profesör Alexandra Johnstone sağlıklı beslenme ile ilgili şu ifadelere konuşmalarında yer verdi;

"Çalışmalar, iştah kontrolü için büyük kahvaltının galip geldiğini gösteriyor. Güne sağlıklı, büyük bir kahvaltıyla başlayabilirseniz, günün geri kalanında fiziksel aktivite seviyelerinizi ve iştahınızı kontrol altında tutmanız daha olasıdır." şeklinde konuştu. Yapılan çalışmaların sonucunda kahvaltıda tüketilen ürünlerin kilo vermede oldukça önemli olduğu anlaşıldı.