Kira artış sınırı kalkıyor: 1 Temmuz'dan itibaren yeni dönem başlıyor!

Kira artış sınırı kalkıyor: 1 Temmuz'dan itibaren yeni dönem başlıyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı yakından ilgilendiren önemli bir açıklama yaptı. Bakan Şimşek, kira artışlarına getirilen yüzde 25 zam sınırının Temmuz ayından itibaren uzatılmayacağını belirtti.

Yeni Düzenleme Geliyor mu?

Bakan Şimşek, kiracılar ve ev sahipleri arasında büyük merak uyandıran konuyla ilgili olarak, yeni bir sınırlama getirilmesi yönünde bir çalışma olmadığını vurguladı. Şimşek, piyasadaki kira artışlarının doğal arz-talep dengesi ile belirlenmesi gerektiğini savundu.

Düzenleme Temmuzda Kalkıyor

Bakan Şimşek, “Hiçbir şey yapmazsak, düzenleme Temmuz'da ortadan kalkıyor. Şu anda böyle bir düzenleme yapmaya yönelik bir çalışmamız yok” ifadelerini kullanarak, mevcut düzenlemenin devam etmesi yönünde bir sebep görülmediğini ve piyasada fiyatlara müdahale edilmemesi gerektiğine inandığını belirtti.

Bakan Şimşek’in Açıklamaları

Bakan Şimşek, kira artışları ve piyasa dinamikleri hakkında şu açıklamaları yaptı:

“Bütün alanlarda müdahale edilmemeli. Arz artışı üzerinden fiyatların aşağı inmesi sağlanmalı. Bunun için yatırım, istihdam ve üretime odaklanmalıyız. Harcamalarımızı daha üretken alanlarda yapalım. Gıda arzı da bu alanlardan bir tanesi. Rekabet gücü arttıkça, maliyetler ve fiyatlar düşecektir.”