Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Dev Hamle: 130 Kamu Personel Alımı Başvuruları Açıklandı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Dev Hamle: 130 Kamu Personel Alımı Başvuruları Açıklandı!

Kültür ve turizmde kariyer yapmak isteyenler için büyük gün geldi! Kültür ve Turizm Bakanlığı, 657’nin 4/B maddesiyle tam 130 sözleşmeli personel alımı için kolları sıvadı.

KPSS 60 puanla, mülakatsız, sadece puan sıralamasıyla alınacak 24 Büro Personeli, 98 Koruma ve Güvenlik Görevlisi ve 8 Temizlik Personeli kadrosu, Türkiye’nin dört bir yanındaki merkez ve taşra birimlerinde seni bekliyor. Başvurular 3 Nisan’da başlıyor—işte branşlar, süreç ve tüm detaylar!

130 Kadroluk Dev Fırsat: Büro, Güvenlik ve Temizlikte Yerini Kap!

Bakanlık, 2024 KPSS (B) grubu puanlarıyla (P3, P93, P94) en az 60 alanları işe alacak. Mülakatsız, tertemiz bir süreçle gelen bu kadrolar:

  • 24 Büro Personeli: Ofislerin efendileri—16 lisans, 8 ön lisans mezunu!
  • 98 Koruma ve Güvenlik Görevlisi: Güvenliğin kahramanları—60 erkek (ön lisans), 25 erkek (lise), 13 kadın (ön lisans)!
  • 8 Temizlik Personeli: Erkek, lise mezunu, tertemiz bir gelecek!
    Türkiye’nin her köşesinde (Ankara’dan Van’a, Antalya’dan Şırnak’a) iş fırsatı seni çağırıyor!

Genel Şartlar: Devlete Adım Atmanın İlk Adımı!

657’nin 48. maddesine uyanlar bu yarışta:

  • T.C. Vatandaşı Olmak: Bayrağınla gurur duy!
  • Yaş: 18’i tamamlamış, 35’i doldurmamış olmak—genç ve dinamiksin!
  • Sicil: Kamu haklarından mahrumiyet yok, TCK’da belirtilen suçlardan mahkumiyet yok.
  • Askerlik: Erkekler için yapılmış, ertelenmiş ya da yedek sınıfta.
  • Sağlık: Göreve engel akıl hastalığı yok—sağlam kafa, sağlam beden!

Kadro ve Nitelikler: Hangi Pozisyon Senin?

  • 16 Büro Personeli (Lisans): İktisat, İşletme, Turizm İşletmeciliği gibi bölümlerden mezun, KPSS P3’ten 60+, 35 yaş altı, sağlıklı. Merkez (8), Bursa, Edirne, Kayseri, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Van, Yozgat (1’er).
  • 8 Büro Personeli (Ön Lisans): Büro Yönetimi, Turizm ve Otel İşletmeciliği mezunu, KPSS P93’ten 60+, 35 yaş altı, sağlıklı. Merkez (4), Kayseri, Tunceli, Van, Yozgat (1’er).
  • 60 Koruma ve Güvenlik (Erkek, Ön Lisans): Güvenlik bölümleri mezunu, KPSS P93’ten 60+, erkek, 170 cm+, boy-kilo farkı 13-15, güvenlik kimlik kartı, vardiyaya uygun, sağlıklı. Ağrı, Ankara, Antalya (22), Aydın (8), Batman, Denizli (5), Diyarbakır, Edirne, Gaziantep, İzmir (6), Karabük, Kayseri, Nevşehir, Siirt, Şırnak, Tunceli, Van.
  • 25 Koruma ve Güvenlik (Erkek, Lise): Lise mezunu, KPSS P94’ten 60+, erkek, 170 cm+, boy-kilo farkı 13-15, güvenlik kimlik kartı, 90 gün deneyim, vardiyaya uygun, sağlıklı. Ağrı, Ankara, Antalya, Aydın, Batman (2), Bingöl (2), Denizli (2), Diyarbakır (2), Gaziantep, İzmir (2), Kayseri, Kahramanmaraş, Nevşehir, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Van, Yozgat.
  • 13 Koruma ve Güvenlik (Kadın, Ön Lisans): Güvenlik bölümleri mezunu, KPSS P93’ten 60+, kadın, 160 cm+, boy-kilo farkı 13-15, güvenlik kimlik kartı, vardiyaya uygun, sağlıklı. Antalya (5), Aydın (2), Denizli, Diyarbakır, Edirne, İzmir (2), Kayseri.
  • 8 Temizlik Personeli (Erkek): Lise mezunu, KPSS P94’ten 60+, erkek, 90 gün deneyim, sağlıklı, 35 yaş altı. Batman, Bursa, Şanlıurfa, Şırnak (2), Van (3).

Başvuru Süreci: 3 Nisan’da Start, e-Devlet’te Buluşalım!

Başvurular 3 Nisan 2025’ten 18 Nisan 2025’e kadar elektronik ortamda:

  • e-Devlet Üzerinden: “Kültür ve Turizm Bakanlığı - Kariyer Kapısı” platformuna gir!
  • Kariyer Kapısı: İnternetten kolayca başvur—mülakatsız, sadece puanla!
    KPSS 60 puanın varsa, bu iş senin olabilir!

Son Çağrı: 130 Kadro, KPSS 60, Hayalindeki İş!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 130 kişiyi devletin sıcak kollarına davet ediyor. Büro personeli olarak masada, güvenlik görevlisi olarak sahada, temizlik personeli olarak tertemiz bir gelecekte yer almak için 3-18 Nisan arasında e-Devlet’ten başvur. Antalya’dan Şırnak’a, merkezden taşraya—KPSS 60’la bu zaferi kap, Türkiye’nin kültürüne ve turizmine sen de katkı sağla!