Manşetler
Günün Haberleri
Gündem
Ekonomi
Dünya
Siyaset
Günün Haberleri
İstanbul
8 °C
Anasayfa
Foto Galeri
Yaşam
Kuş uçurtmayacak! Türkiye'ye mi geliyor
Kuş uçurtmayacak! Türkiye'ye mi geliyor
YAYINLAMA:
11 Haziran 2016 Cumartesi 12:08
GÜNCELLEME:
00 0000 Salı 00:00
1
12
MEADS radarları - aktif faz dizileri ve sayısal ışın demeti şekillendirme kullanılarak - PAC-3 MSE füzesi arttırılmış menzilinde tam kullanımını sağlıyor. Taşıyıcısına eklemlenmiş bir MEADS bataryası C-130, C-160, A400M, C-17 gibi NATO nakliye uçakları ile hızla bir sürüş için veya operasyon senaryoları için taşınabilir. (C-130, C-160 ve A400M uçakları TSK envanterinde bulunuyor.)
2
12
Alan savunması (area defense), vatan savunması (homeland defense) ve ağırlıklı olarak varlık koruması (weighted asset protection) sağlıyor. MEADS sistemi PAC-3 MSE füzelerini kullanmaktadır. PAC-3MSE füzesinin "hit-to-kill" (kafa kafaya çarpışarak imha etme) yeteneği bulunuyor.
3
12
Sistem, üç boyutlu tehditlere karşı geniş bir dizi gelişmiş karşı güç koruması sağlıyor. Gelişen tehditlere karşı geliştirilmiş birlikte çalışabilirlik, hareketlilik ve tam 360 derecelik savunma yeteneği kilit yönlerini temsil ediyor. MEADS manevra yapan güçlere karşı sürekli hareket halinde koruma sağlayan ilk hava ve füze savunma (AMD) sistemi olması ile öne çıkıyor.
4
12
Taktik balistik füzeler, seyir füzeleri, insansız hava araçları, uçak ve büyük kalibreli roketlere karşı tam 360 derecelik kapsama alanı sağlamak için sadece orta menzilli bir hava ve füze savunma sistemi olarak dikkat çekiyor. MEADS, genişletilmiş kapsama alanı ile yer tabanlı taşınabilir bir hava ve füze savunması sağlıyor.
5
12
Program ABD, Almanya ve İtalya'nın geliştiriciliğinde ilerleyen üç uluslu bir proje. Almanya Haziran 2015'te kendi MIM-104 Patriot sistemleri yerine MEADS'ı seçti. MEADS yarıştığı sistemlerin eksikliklerinin giderilmesi için ve ABD ile müttefik kuvvetler arasında tam birlikte çalışabilirliğe izin verecek şekilde tasarlandı.
6
12
Arabel'in yeni teknoloji ve yazılımlarla güncellenmiş çok dayanıklı bir ECCM (elektronik karıştırmaya karşı tedbir) kabiliyeti olması onu ön plana çıkartıyor. Hava soluyan hedeflere 100 km'den angaje olabiliyor. . Bunun haricinde Türkiye'nin ilgilendiği MEADS sisteminin de alınması ihtimal dahilinde. MEADS, Orta Menzilli Hava Savunma Sistemi (MEADS - Medium Extended Air Defense System) NATO tarafından yönetilen geliştirilme yolunda Patriot füze sisteminin yerini alması düşünülen bir yer tabanlı taşınabilir hava ve füze savunma sistemi.
7
12
SAMP / T yüksek hızlı veya yüksek irtifa hedeflerine karşı sistemin kapasitesini genişletmek amacıyla, Aster 30 Block 1 yükseltme programı kapsamında geliştirilmiş performanslı, Arabel radarın gelişmiş sürümünü kullanıyor. SAMP / T sistemi 600km aralığında (kısa menzilli balistik füze hedefler) de müdahale edebiliyor. Aynı anda 100 hedefi takip ederek 16 Aster füzesini güdümlemek için güncelleme komutu gönderebiliyor.
8
12
SAMP/T füze sistemlerinin bir ateş ünitesinde 8 füze bataryası bulunuyor. 10 saniye içinde tüm füzelerini atabiliyor. 510 kg ağırlığındaki Aster füzelerinin uzunluğu 4,2 m, çapı 180 mm boyutlarında oluyor. 10 ton sınıfı kamyona monte edilmiş Arabel radarı ve komuta kontrol aracı gerekse altı adet fırlatma aracı A400M ve C-130 gibi NATO envanterindeki nakliye uçakları ile taşınabiliyor.
9
12
SAMP/T İtalyan ve Fransız kuvvetlerinde operasyonel hale gelmekle birlikte gelecekte iki ülkedeki tüm Hawk hava savunma füzelerinin yerine geçecek olan mobil, kara tabanlı yeni orta irtifa hava savunma sistemi olması düşünülüyor.
10
12
Aster-SAMP/T, Kaddafi'nin 1986 yılında Amerika'nın Libya saldırısına misilleme olarak Akdeniz'de ki İtalyan adalarına Scud füzelerinin fırlatılması Avrupa ülkelerinin kısa menzilli balistik füzelere (SRBM) karşı ne kadar savunmasız olduklarını görmelerini sağladı.
11
12
Müsteşar İsmail Demir'in kastettiği, bir uçağı 120 km mesafeden ya da balistik bir füzeyi 20 km'de karşılayacak sistemin SAMP/T olduğu uzmanlar tarafından dile getiriliyor. Türkiye'nin SAMP/T hava savunma sistemi ile ilgilendiği daha önce de birçok kez kamuoyuna yansıdı.
12
12
Savunma Sanayi Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir, bir haber kanalında önemli açıklamalarda bulundu. Demir. hava savunma sistemi ile alakalı sorulan soruya: "Uzun menzilli hava ve füze savunma sistemi derken bir uçağı 120 km'de veya balistik füzeyi 20 km'de karşılayacak bir sistemden bahsediyoruz" şeklinde cevap verdi.
Haberler
Son Haberler
Manşetler
Gündem
Ekonomi
Dünya
Siyaset
Yerel
Eğitim
Magazin
Otomobil
Personel Alım İlanları
İşkur İş İlanları
Spor
Teknoloji
Sağlık
Yaşam
Turizm
Kültür-sanat
Diğer İçerikler
Foto Galeri
Web Tv
Yazarlar
Kurumsal
Künye
İletişim
Gizlilik İlkeleri
Kullanım Şartları