Kuyumcular şimdi alan zarar etmez dedi gram altın için yeni rekor tahmini geldi!

Kuyumcular şimdi alan zarar etmez dedi gram altın için yeni rekor tahmini geldi!

Altın fiyatlarında yaşanan dalgalanma tüm hızı ile devam ederken gözler seçim sonrasına kilitlenmişti. Seçimden sonra altın ne olur piyasanın piri kuyumcular açıkladı!

Kuyumcular çok rahat dedi gram altın için yeni rekor tahmini geldi! Seçimden sonra altın ne olur açıklandı... Altın fiyatlarında gözler yapılacak olan 2023 seçimlerine çevrilirken seçim sonrası altının seyri merak konusu olmuştu. Konu hakkında son tahmin ise sektörün kalbinin attığı kuyumculardan geldi.

Altın fiyatlarında 2022 senesinde FED tarafından yapılan agresif faiz artırımları ile yürütülen para politikası altının yükselişini baskı altını almış, altında büyük değer kayıpları yaşanmıştı. Enflasyonda yaşanan yükselişten aldığı her destekte yukarı yönlü sıçrama yapmaya çalışan altın fiyatları FED tarafından sekteye uğratılmıştı. Altında sonunda beklenen iyi haber gelmiş, güvercin FED'le rekor serisi başlamıştı.

SEÇİMLERDEN SONRA ALTIN FİYATLARI NE OLUR, ALTINDA DÜŞÜŞ YA DA YÜKSELİŞ VAR MI, DÜŞER Mİ, NE OLUR?

Altın fiyatlarında yaşanan sert yükseliş ile yeni rekor beklentisi ortaya çıkarken "altın fiyatları ne olur?" sorusuna bir yanıtta kuyumculardan geldi. Kuyumcular yaptıkları altın yorumları ile yükselişi işaret ederken asıl patlamanın seçimden sonra yaşanacağı ifade edildi. Altında şu anda seçim nedeni ile bir belirsizlik endişesi yaşandığını belirten kuyumcular seçim sonrası ise altını kimsenin tutamayacağını iddia ettiler.

GRAM ALTININ FİYATI 1.500 TL OLUR MU?

Kuyumcu esnafından Emre Öztürk yaptığı değerlendirmesinde "Dolarda geçen haftalarda özellikle yoğun bir şekilde yükseliş vardı. Merkez Bankası'nın faiz kararının ve Avrupa'da açıklanan verilerin etkisiyle aşağı doğru yönelim gerçekleşti. Bu aşağı düşüşle beraber vatandaşlar için tekrardan bir alım fırsatı doğdu. Bu alım fırsatıyla beraber de dolar tekrardan yukarı çıktı. Uzun vadede tabii ki en avantajlı yatırım altın şu anda. Altında hafif düşüşler olsa da vatandaşların alımı arttırması fiyatları yukarıya iter. Yıl sonu için altının gramının bin 450 lira seviyelerini çok rahat göreceğini tahmin ediyoruz" diyerek bulunan altın rezervlerinin ise altın fiyatlarını etkilemeyeceğini söyledi.

NOT: Burada yer alan bilgiler haberde ismi geçen kuyumcular tarafından yapılan açıklamalardan derlenmiş olup, avazturk.com tarafından yatırım tavsiyesi verilmemiştir.