LGS'de 2. Nakil Tercihleri İçin Son Tarih Yaklaşıyor!

LGS'de 2. Nakil Tercihleri İçin Son Tarih Yaklaşıyor!

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki yerleştirme sürecinin son aşaması olan ikinci nakil tercihleri, öğrenciler ve veliler için büyük önem taşıyor. Peki, bu tercihlerin sona erme tarihi ne zaman? İşte detaylar...

2. Nakil Tercihleri Ne Zaman Sona Erecek?

2024 yılı LGS merkezi sınav sonuçları 28 Haziran'da açıklandı ve o tarihten bu yana yerleştirme işlemleri yoğun bir şekilde devam ediyor. Yerleştirme sürecinin son aşaması olan ikinci nakil tercihleri, 29 Temmuz - 2 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Bu süreçte öğrenciler, e-okul sistemi üzerinden tercihlerini yaparak, seçtikleri okullar için başvuruda bulunabilecekler.

Tercihlerin Onaylanması ve Yerleştirme İşlemleri

Yapılan tercihlerin geçerlilik kazanabilmesi için, öğrencilerin başvurularının herhangi bir ortaokul müdürlüğü tarafından onaylanması gerekmektedir. Onay işlemi tamamlandıktan sonra, tercih edilen okullara yerleştirme süreci başlayacak. 5 Ağustos tarihinde, öğrencilerin yapmış olduğu tercihlere göre yerleştirme sonuçları açıklanacak.

5 Ağustos'tan itibaren öğrencilerin başka bir ortaöğretim kurumuna nakil olma işlemleri 9 Eylül tarihine kadar gerçekleşmeyecek. Bu tarihten sonra 2024-2025 eğitim öğretim yılı başlayacak ve yeni nakil işlemleri tekrar gündeme gelecek.