Meclisten müjdeli haber geldi! Ramazan Bayramı ikramiyesine 7.400 TL'lik dev zam için kanun teklifi

Meclisten müjdeli haber geldi! Ramazan Bayramı ikramiyesine 7.400 TL'lik dev zam için kanun teklifi

2023 bayram ikramiyesi ne kadar olacak sorusu gündemdeki yerini korurken meclis konu hakkında ilk adımı attı. Emekliye bayram ikramiyesi ile Ramazan Bayramı öncesi yeni zam talebi için kanun teklifi verildi.

Meclisten müjdeli haber geldi! Ramazan Bayramı ikramiyesine 7.400 TL'lik dev zam için kanun teklifi... Emekli maaşı alan kişilerin geçim sıkıntıları her geçen gün artmaya devam ederken gözler 2023 yılında ödenecek olan emekliye bayram ikramiyesi rakamlarına çevrilmişti.

2023 genel seçimleri öncesi hükümetin müjde yağmuru tüm hızı ile sürerken emekli maaşı zam oranı için açıklanan yüzde 30 oranının düşük kalması ile gözler emekliye bayram ikramiyesi müjdesine çevrilmişti. Emeklilere geçen sene yapılan güncelleme ile 1.100 liralık ikramiye ödenirken 2023 yılı için meclis ilk adımı attı.

EMEKLİLERE BAYRAM İKRAMİYESİ 2023 NE KADAR OLACAK?

Emeklilere yönelik olarak yeni müjdeler beklenirken bu müjdelerden biri için meclis yeni adım attı. Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya tarafından meclise verilen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında yeni zam talep edildi. Verilen kanun teklifi ile sosyal güvenlik mevzuatı kapsamında gelir ve aylık ödemesi yapılanlara Ramazan ve Kurban bayramlarında ödenen bayram ikramiyesinin net asgari ücret tutarında olması talep edildi.

kanun-teklifi.jpgkanun-teklifi.jpg

SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ

MADDE 1- 31.05.2006 tarih ve 5510 sayılı Genel Sağlık Sigortası Kanununun Ek 18'İnci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir:

"Kurumca bu Kanun ve ilgili mevzuat uyarınca gelir ve aylık ödemesi yapılanlara, bayramın içinde bulunduğu ayda gelir ve aylık alma şartıyla. Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı'nda her yılın başında belirlenen net asgari ücret tutarında bayram ikramiyesi ödenir"

MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

Söz konusu kanun teklifi meclise sunulurken mecliste onay alması durumunda 2023 yılı Ramazan Bayramı ikramiyesi 8 bin 500 liraya yükselecek. Yani 7 bin 400 liralık artış yaşanmış olacak. Meclise gelecek kanun teklifi için meclisin onay vermesi beklenecek.