Meteoroloji Genel Müdürlüğü 21 Temmuz hava durumu raporu: O illerde kuvvetli yağış!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 21 Temmuz hava durumu raporu: O illerde kuvvetli yağış!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 21 Temmuz 2024 Pazar günü için hava durumu tahminlerini paylaştı. Bazı illerde kuvvetli yağış bekleniyor. İşte detaylar...

İl İl Hava Durumu Tahminleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinde parçalı yer yer çok bulutlu hava hakim olacak. Özellikle Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Van, Artvin ve Ordu'da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Akşam saatlerinde Samsun'un doğu çevrelerinde de yerel yağışlar görülebilir. Yağışların Giresun'un doğu, Trabzon'un batı kesimleri ile Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava Sıcaklığı ve Rüzgar Durumu

Ülke genelinde hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi öngörülüyor. Rüzgar ise genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'da güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Kuvvetli Yağış Uyarısı

Yağışların Giresun'un doğu, Trabzon'un batı kesimleri ile Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, sel, su baskını, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.