Meteoroloji'den 4 İl İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji'den 4 İl İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 4 il için kuvvetli yağış uyarısı yaparak, yağışların sebep olabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.

Meteoroloji, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Edirne, Kırklareli, Bolu, Karabük, Ordu ve Hakkâri çevreleri ile Van'ın kuzey ve doğu kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağını belirtti. MGM, bu bölgelerde yaşayan vatandaşları sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı uyardı.

Sıcaklıklar 40 Dereceyi Bulacak

Öte yandan, sıcaklıkların 10 ilde 40 derecenin üzerine çıkması bekleniyor. MGM'nin açıklamasına göre, Aydın'da 43, Manisa'da 41, İzmir, Denizli, Antalya, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Adıyaman, Diyarbakır ve Batman'da sıcaklıklar 40 dereceye kadar ulaşacak.

İstanbul ve Ankara'da Hava Durumu

Başkent Ankara'da hava sıcaklığının en yüksek 34, en düşük 20 derece olması beklenirken, İstanbul'da ise en yüksek 35, en düşük 26 derece olacak. İzmir'de ise sıcaklıklar en yüksek 40, en düşük 29 derece olarak tahmin ediliyor.

MGM'den Vatandaşlara Uyarılar

MGM, özellikle kuvvetli yağış beklenen bölgelerde vatandaşların tedbirli olmasını ve yetkililerin uyarılarını dikkate almasını önerdi. Ayrıca, sıcaklıkların yüksek seyredeceği illerde de güneşin zararlı etkilerinden korunmak için dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Meteoroloji, hava durumuyla ilgili detaylı bilgi ve güncellemeleri resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden paylaşmaya devam edecek. Özellikle kuvvetli yağış ve yüksek sıcaklık beklentisi olan bölgelerde yaşayanların, anlık hava durumu bilgilerini takip etmeleri önemle vurgulandı.