MHP’den Dijital Medya Hamlesi: Türk Medyasını Koruma Yasası Mecliste!
Türk medyasına yönelik en büyük tehditlerden biri olarak gösterilen yabancı kaynaklı sosyal medya platformlarına karşı MHP’den tarihi bir adım geldi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, “Bu artık bir milli güvenlik meselesi” diyerek meclise Türk Medyasını Koruma Kanun Teklifi’ni sunduklarını duyurdu.
Reklam Pastasının Aslan Payı Yabancıya Gidiyor!
Özdemir’in açıklamasına göre, 2023’te yaklaşık 90 milyar TL olan reklam harcaması 2024’te 158 milyar TL’ye fırladı. Üstelik bu tutarın büyük kısmı Facebook, Instagram, X, YouTube ve Google gibi yabancı platformlara aktı. Bu tabloyu değiştirmek isteyen MHP, reklam gelirlerinin en fazla %15’inin yabancı medyaya gitmesini öngören düzenlemeyi hayata geçirmeyi hedefliyor.
"Yerli ve Milli Medya Boğuluyor!"
“Yerli dijital yayıncılar nefes alamıyor, şeffaflıktan uzak algoritmalar karşısında yok olma tehlikesiyle karşı karşıya” diyen Özdemir, Türk medya kuruluşlarının ayakta kalabilmesi için devletin koruyucu şemsiyesi altına alınması gerektiğini vurguladı.
Kanunla Neler Değişecek?
Reklam gelirlerinin yalnızca %15’i yabancı mecralara gidebilecek.
Yerli ve milli platformlara pozitif ayrımcılık uygulanacak.
Sosyal medya platformlarının denetlenmesindeki boşluklar kapatılacak.
Dezenformasyon ve dijital provokasyonlara karşı daha güçlü tedbirler alınacak.
"Bu Sadece Bir Medya Meselesi Değil!"
İsmail Özdemir sözlerini şu çarpıcı ifadelerle tamamladı:
“Bu sadece medya rekabeti değil, milli egemenliğimizin dijital alandaki savunmasıdır. Artık Türk medyası yabancı devlerin insafına terk edilemez.”