Milyonlarca araç sahipleri için duyuruldu! Bugün son gün ödenmezse cezası var

Milyonlarca araç sahipleri için duyuruldu! Bugün son gün ödenmezse cezası var

Türkiye'de milyonlarca araç sahibi için açıklamalar peş peşe geldi.

Milyonlarca araç sahipleri için duyuruldu! Bugün son gün ödenmezse cezası var - Türkiye'de milyonlarca araç sahibi için açıklamalar peş peşe geldi. Bu doğrultuda bugünün son gün olduğu ve ödenmemesi durumunda ise cezasının olduğu paylaşıldı. Türkiye'de her yıl iki taksit şeklinde Ocak ve Temmuz ayları itibariyle ödenen ödemeler arasında yer alan Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) bu yıl ilk taksit ödeme tarihi 31 Ocak'ta sona ererken bu süreçte de Ocak ve Temmuz ayı olarak da iki taksite kadar ayrılan ödemelerin 31 Ocak 2023 Salı gününe kadar ödenmesi gerekiyor.

Vatandaşlar vergi taksitlerini yatırmak istemeleri durumunda ise taksitlerini İnteraktif Vergi Dairesi'ne ya da mobil uygulamalar üzerinden anlaşmalı bankaların banka ve kredi kartı ile birlikte hesaplarından havale ile birlikte ödeme yaparak da gerçekleştirebilecek.

Bu ödemelerin saat 02:00 ila 23:45 saatleri arasında gerçekleştirilebileceği ifade edilirken geçerli MTV tarifeleri de Cumhurbaşkanı kararları ile MTV tutarları bu yıl yüzde 122,9'luk Yeniden Değerleme Oranları'nda indirime gidilerek yüzde 61,5'ten hesaplandığı ifade edildi.

Yapılan hesaplamalar doğrultusunda 2023 yılında en düşük MTV ödemesi 219 lira iken en yüksek tutar ise bu süreçte 101 bin 152 lira olarak belirtildi.