Müteahhitlerden konut fiyatları açıklaması! Ev almak için en doğru zaman

Müteahhitlerden konut fiyatları açıklaması! Ev almak için en doğru zaman

Konut fiyatlarında yaşanan yükseliş devam ederken fiyatlardaki 2023 seyri merak konusu olmuştu. Sektör içinden konut fiyatları tahmini geldi.

Müteahhitlerden konut fiyatları açıklaması! Ev almak için en doğru zaman - Küresel piyasalarda konut fiyatlarının en çok arttığı ülke olarak ilk sırada yer alan Türkiye'de gözler 2023 yılına çevrilmişti.

Hükümet konut fiyatlarına müdahale amacı ile 250 bin sosyal konut ve devam eden kira sözleşmesi için yüzde 25 kira artışı oranı sınırlaması getirmesi gibi adımlar atılmıştı. Orta gelir grubu projesinin açıklanması da konut fiyatlarında artışa neden olmuştu. Sektör içerisinden konut fiyatları açıklaması geldi.

2023 YILINDA KONUT FİYATLARI NE OLUR?

Konuta olan talebin arttığını belirten DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ziya Yılmaz "Talepteki bu artışın iki nedeni var. Birincisi yatırım aracı olarak ‘güvenli liman’ algısı. İkincisi ise nitelikli konutlardaki arz sıkıntısı" diyerek talebin artmasının konut fiyatlarını desteklediğini söyledi.

EV ALMAK İÇİN DOĞRU ZAMAN MI?

Ev almak için dün bitti, yarın çok geç yorumunda bulunan Yılmaz "Tüketici, konut yatırımının enflasyona karşı güvenli liman olduğunun farkında. Çıkan fırsatları değerlendirmek istiyor. Ayrıca emtia fiyatları nedeniyle inşaat maliyetlerindeki artış ve özellikle pandemiden sonra eksikliğini daha net hissettiğimiz geniş yaşam alanlarına sahip, günlük ihtiyaçlara cevap verecek nitelikli konutlardaki arzın olmayışı gibi etkenler sebebiyle bu talebin artarak devam edeceğini düşünüyoruz" diyerek ev almak için şu anın en doğru zaman olduğunu söyledi.