Ömer Çelik: 'Kur'an-ı Kerim'e saldıranlar başka dinlerin kutsallarına da düşmanlar
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasına tepki gösterdi. İnsan onuruna daha çok sahip çıkılacağına cevap vermeye devam edileceğini söyledi.
Ömer Çelik: 'Kur'an-ı Kerim'e saldıranlar başka dinlerin kutsallarına da düşmanlar - AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İsveç'te yaşanan elim olay hakkında tepkisini aktardı.
Ömer Çelik, mesajında nefrete nefretle karşılık verilmeyeceğini söyledi. Çelik, 'Nefrete karşı, insan onuruna daha çok sahip çıkarak cevap vermeye devam edeceğiz. Nefret siyaseti ve faşizm tüm insanlığı tehdit ediyor. Kur'an-ı Kerim'e saldıranlar başka dinlerin kutsallarına da düşmanlar' sözleriyle tepki gösterdi.
Türkiye Stockholm Büyükelçiliği önünde Danimarkalı ırkçı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi lideri Rasmus Paludan tarafından Kur'an-ı Kerim'in yakılması dünyada geniş yankı uyandırıyor olsa da istenileni başardığı gayretiyle başarılı olduğunu düşünen Paludan'ın siyasette yer aldığı ülkesi İsveç'in hayali NATO kapıları kapandı. Ülkesinde ifade özgürlüğü adı altında İslamafobi davranışı cezasız kalacak gibi görünüyor.
'İNSAN ONURUNA SAHİP ÇIKACAK CEVAP VERECEĞİZ'
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'i yakılmasına, 'Nefrete karşı, insan onuruna daha çok sahip çıkarak cevap vermeye devam edeceğiz. İnsanlık suçlarına en iyi cevap, insan onuru temelinde daha büyük dayanışma oluşturmaktır. Nefret siyaseti ve faşizm tüm insanlığı tehdit ediyor. Kuran-ı Kerim'e saldıranlar başka dinlerin kutsallarına da düşmanlar. Faşizme ve nefret siyasetine karşı insanlık temelinde büyük bir dayanışma oluşturmalıyız. Ortak mücadele zeminlerini güçlendirmeliyiz.' ifadelerini kullandı.
İsveç Başbakanı Kristersson: İfade özgürlüğü demokrasinin temel bir parçasıdır
İran'dan İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasına tepki
İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, yaşananlar hakkında ikinci defa özür dileyen açıklamalarda bulunsa da söylemlerinde 'ifade özgürlüğü' diyerek Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını demokrasi olarak adlandırması İslam coğrafyasında geniş yer edindi.
Müslümanların diğer dinlere karşı hassas davrandığı insanlığın varoluşundan gelen saygının herkesçe gösterilmesi gerektiği bir ortamda geçmiş dönemlerden gelme ırkçı tutumun yeni nesil temsilcilerine gereken ceza verilmesi gerekliliğine vurgu yapıldı.