Onkoloji Enstitüsü Başkanı Profesör Erkan Topuz kanser savaşçısı 4 gıdayı açıkladı!

Onkoloji Enstitüsü Başkanı Profesör Erkan Topuz kanser savaşçısı 4 gıdayı açıkladı!

Ne yazık ki tüm dünyada kanser vakaları büyük bir hızla artarken Türkiye'de de kansere bağlı ölüm sayıları artmıştı. Kansere karşı koruyucu etkisi olan besinler açıklandı.

Onkoloji Enstitüsü Başkanı Profesör Erkan Topuz kanser savaşçısı 4 gıdayı açıkladı! Değişen yaşam koşulları, beslenme koşulları, fast food beslenme tarzı, hareketsiz yaşam ve pek çok kanserojen maddeye maruz kalınması ile ne yazık ki kansere yakalanan kişi sayısında rekor artış yaşanmıştı.

Tüm dünya genelinde kansere bağlı olan ölüm oranı büyük bir hızla yükselirken Türkiye'de de oranlar artmıştı. Kansere yakalanan kişilerin sayısında yaşanan artış korkutucu boyutlara ulaşırken pek çok kişi kanserden korunmak için alınabilecek önlemleri araştırmaya başlamıştı. Konu hakkında bir açıklamada Prof. Dr. Erkan Topuz tarafından yapıldı.

ERKAN TOPUZ AÇIKLADI! KANSERDEN NASIL KORUNABİLİRİZ?

Topuz yaptığı açıklamasında "2013 senesinde ben 10 sene sonra 4'te 1 oranında herkes kanser olacak diye söylemiştim. Şimdi genellikle kanser vakalarında azalma mümkün değil ama tedavilerin ilerlemesiyle bunları uzun yaşatmak ve erken devrede kurtarmak mümkün olmakta" diyerek gün içerisinde pek çok kanserojen madde ile karşı karşıya kalındığını belirtti.

Kansere karşı koruma sağlayan gıdaları belirten Topuz "Şu mevsimde 4 kanser savaşçısı var; Karnıbahar, kereviz, lahana ve pırasa. Bunlar da Kuersetin dediğimiz bir maddde var. Her yemeğimizde bunlardan bir tanesi olmalı. Çorba da uzun ömrün sırrı. Atalarımız boşuna çorba için demiyorlar. Naneli yoğurt çorbası, brokoli çorbası, tarhana çorbası. Bunu günde bir kere tüketmeliyiz. İmmün sistemi güçlendiren ve mideyi koruyan insanlara sağlıklı bir gün kazandıran gıdalar bunlar" diyerek kanser savaşçısı besinleri açıkladı.