Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan deprem bölgelerinde 'salgın' açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan deprem bölgelerinde 'salgın' açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca deprem bölgelerinde 'salgın hastalıkların olduğu ve havadaki oksijenin zehirli olduğu' yönündeki haberlere ilişkin son noktayı koydu. Bakan Koca deprem bölgelerindeki son durumu açıkladı.

Türkiye'de yaşanan yıkıcı depremin 13'üncü gününe gelindiğinde deprem bölgelerine ilişkin önemli haberler yapılırken bunların başında gelen sağlıklı hava ve yaşam koşulu oluyor. Afetzedeler için bulundukları bölgede tuvalet ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri ortamın uygun olup olmadığı ve gerekli ekipmanların sağlanıp sağlanmadığı sorgulanırken temizlik, yıkanma, duş vb. hijyen koşulları konusunda da son durumun ne olduğu merak ediliyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan deprem bölgelerinde 'salgın' açıklaması- Kahramanmaraş merkezli peş peşe gelen depremler ülkede adeta asrın felaketine sebep olmuş son alınan veriler ışığında ise can kaybı sayısı 39 bin'e ulaşmış durumdaydı. Afetin ardından artçılar hala devam ederken afetzedeler için yardım çalışmaları ülkenin dört bir yanından başlatılmış ve ulaşım sağlanmaya başlanmıştı.

Deprem bölgesinde enkaz altından sağ kurtulan depremzedeler için şuan en mühim konuların başında sağlıklı hava ve yaşam koşulları ile birlikte hijyen koşulları geliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca deprem bölgelerinde 'salgın hastalıkların olduğu ve havadaki oksijenin zehirli olduğu' yönündeki haberlere ilişkin son noktayı koydu.

Bakan Koca deprem bölgelerindeki son durumu şu şekilde açıkladı: Salgın hastalık riski yok. Şu anda yok. Ama bu dönemde bir salgın hastalık riski olmaması için önlemler alıyoruz. Şu anda bildirilen kolera, tifo gibi bir vakaya rastlanmadı. Salgın ve enfeksiyonun vatandaşlarımızın güvenli suya, hijyenik tuvalete ulaşması ve güvenli gıda tüketimiyle önlenebileceğini biliyoruz. Şebeke suyunun bir an önce tüm ilde sağlanmasına çalışılıyor.

Sözlerini su kolarlamalarının düzenli yapıldığı ile sürdüren Koca, 'Düzenli analizlerle klorlama yapıyoruz. Analizlerde şu ana kadar ciddi bir sorun görülmedi. Çöp toplama ve yaygın kireçleme ve ilaçlama yapıyoruz. Haşere ve kemirgenlere karşı bu şekilde önlem alıyoruz.Amasya Valisi’nin koordinesinde; su sağlama sorumluluğu Konya Büyükşehir Belediyesi’nde, çöp toplama Gebze Belediye Başkanlığı'nda, Gölcük Belediyesi de ilaçlama yapıyor. Çöp, su ve ilaçlama bu üç belediyenin sorumluluğunda; toplam 38 belediyenin çalışmasıyla yürütülmekte. Bunların arasında İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Denizli gibi belediyeler de var' şeklinde konuştu.