Sapıkça ifadelerin yer aldığı bu hikaye kitapları MEB tarafından incelenmiyor mu?

Sapıkça ifadelerin yer aldığı bu hikaye kitapları MEB tarafından incelenmiyor mu?

Çocuk kitabı olarak yazılan Keloğlan Ak Ülke hikaye kitabındaki yer alan skandal ifadeler sert tepkilere neden oldu. Keloğlan Ak Ülke hikaye kitabında Hızır Aleyhisselam ismiyle sapıkça bir hikaye ile çocuklar zehirleniyor.

MEB müfredatı yeni eğitim öğretim yılı başlamadan yenileme çalışması kapsamında ders kitapları inceleme sürecini başlattığını açıklamış ve her kitap incelemesi için 6 hakem atanacağını belirtmişti. Üstelik 'kör hakemlik sistemiyle' kitabı hazırlayanların, yayınevlerinin ve panelistlerin inceleneceğini söylemişti.

SAPIKÇA İFADELER VAR

Ancak Keloğlan Ak Ülke hikaye kitabı içinde kullanılan ifadeler bambaşka bir skandalı gözler önüne serdi. Hedef kitlesi henüz ilkokul öğrencileri olan bu hikaye kitabında Hızır Aleyhisselam benzetmesiyle hikaye kahramanı Hızır ismi verilmektedir .

Öte yandan hikaye içinde kızın ırzına geçilmesi, hamile bırakılması ve daha birçok sapıkça uydurmalar anlatılıyor. Peki ya bu hikaye kitapları hiçbir inceleme yapılmaksızın piyasada nasıl yer alıyor? Milli Eğitim Bakanlığı çocukları zehirleyebilecek bu kitaplar için hiçbir inceleme yapmıyor mu?

ekran-resmi-2018-10-19-11.40.24.png

Öğrencilerin seviyesine uygun olup olmadığı, ilkokul öğrencilerinin okuması için tavsiye edilip edilemeyeceğine Milli Eğitim Bakanlığı karar vermiyor mu?

Sayın Bakan’ın 23 Ekim’de açıklayacağı vizyon belgesinde, öğrenim çağı içerisindeki çocuklarımızın, öğrencilerimizin okuyacağı kitapların Milli Eğitim Bakanlığı onayından geçtikten sonra basımının yapılması için bir karar alınmasını temenni ederiz.

ekran-resmi-2018-10-19-11.41.25.pngekran-resmi-2018-10-19-11.41.39.png

 

Kamudanhaber