Seçimin yıldızı emekliler: Kılıçdaroğlu’nun yeni vaadi ortaya çıktı! Mayıs ayında en düşük maaş 21.265 TL olacak!

Seçimin yıldızı emekliler: Kılıçdaroğlu’nun yeni vaadi ortaya çıktı! Mayıs ayında en düşük maaş 21.265 TL olacak!

14 Mayıs’ta yapılacak olan genel seçimlerden önce siyasilerin kıyasıya rekabeti devam ediyor. Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu, seçime 10 gün kala memur ve emekliler için vaatlerini sıraladı. İşte detaylar…

Türkiye’deki siyasiler, 14 Mayıs’ta yapılacak olan genel seçimler için hazırlıklarına son sürat devam ediyor. Seçim yaklaştıkça yeni vaatler de ortaya çıkmaya başladı. İktidar cephesi özellikle seçimden önce ve sonra emekliler için büyük çalışmalar yürütürken, muhalefetten de emekli ve memurlara müjde gecikmedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mart ayında en düşük emekli maaşını 7 bin 500 TL’ye yükseltmiş, ikramiyeleri 2 bin TL tutarına çekmiş, EYT yasasıyla yaşa takılanların önündeki emeklilik engelini kaldırmıştı. Seçim yaklaşırken hükümetten müjde üstüne müjde duyan emekliler için bu kez Kılıçdaroğlu’ndan bir vaat geldi. Kılıçdaroğlu memur ve emekli maaşı için vaatlerini sıraladı.

EMEKLİ İKRAMİYESİ 15 BİN TL OLACAK!

secimin-yildizi-emekliler-kilicdaroglunun-yeni-vaadi-ortaya-cikti-mayis-ayinda-en-dusuk-maas-21-265-tl-olacak-2.jpg

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, emekli ikramiyelerinin asgari ücretle eşit olması gerektiğinde değindi ve Ramazan Bayram’ında verilen 2 bin TL ikramiyeyi yetersiz bulduğunu açıkladı. Kılıçdaroğlu, Mayıs ayında her emeklinin hesabına 15 bin TL yatırılacağını, bundan sonraki bayramlarda ikramiyenin mutlaka asgari ücrete denk olacağını bildirdi.

Kılıçdaroğlu emeklilere bayram ikramiyesi müjdesini verirken, memur maaşlarını da unutmadı ve memur maaşında yeni seviyenin ne olacağını ve nasıl belirleneceğini açıkladı.

“MEMURLAR PERİŞAN EDİLDİ, TARUMAR EDİLDİ”

CHP lideri ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, memur maaşlarına ilişkin de yeni bir düzenleme yapacaklarını açıkladı. Kılıçdaroğlu, “Memurlar çok net bir şekilde perişan edildi, tarumar edildi” diyerek 2012’de memur maaşının asgari ücretten 2.6 kat fazla olduğunu fakat bu oranın şu an 1.4 olduğunu bildirdi.

Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde bu oranın tekrar 2.6 kata çıkarılacağını duyurdu ve şu anki asgari ücret hesabı üzerinden en düşük memur maaşının 21 bin 265 seviyesine çıkarılacağını açıkladı. Kılıçdaroğlu vaatlerini Twitter hesabı üzerinden yayınladı ve kısa sürede büyük bir izlenme elde etti.