2024 AUZEF Bütünleme Sınavı Giriş Belgeleri Erişime Açıldı

AUZEF bütünleme sınavı için geri sayım başladı. İstanbul Üniversitesi, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için bütünleme sınavı yerlerini açıkladı.

Lisans ve ön lisans eğitimlerini uzaktan sürdüren öğrenciler, sınav giriş belgelerine artık erişebilirler. Bu belgeler, AUZEF Sınav Giriş Belgesi Ekranı üzerinden AKSİS kullanıcı adı ve şifresi ile alınabiliyor.

Sınav Tarihleri ve Oturumlar

2024 AUZEF bütünleme sınavları, 3-4 Ağustos 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Sınavlar, Cumartesi ve Pazar günleri sabah ve öğle olmak üzere toplam üç oturumda yapılacak. Türkiye genelinde 81 ilde ve KKTC’de olmak üzere 112 sınav merkezi bu önemli sınavlara ev sahipliği yapacak.

Sınavda Kaç Soru Sorulacak?

AUZEF bütünleme sınavlarında her ders için öğrencilere 20 soru yöneltilecek. Bu sorular, öğrencilerin derslerde edindikleri bilgileri ölçmeyi amaçlayacak ve sınavlar belirli süreler içinde tamamlanacak.

Bütünleme Sınavları Kimler İçin?

AUZEF bütünleme sınavları, vize ve final sınavlarında istedikleri başarıyı elde edemeyen öğrenciler için düzenleniyor. Bitirme sınavına giremeyen veya girdikleri halde başarısız (FF) ya da koşullu başarılı (DD ve DC) notu alan öğrenciler bu sınavlara katılacaklar. FF notu alan öğrencilerin bütünleme sınavına girmesi zorunluyken, DD ve DC notu alan öğrenciler notlarını yükseltmek için bu sınavlara katılabilirler.

Sınav Giriş Belgeleri ve Kimlik Gereklilikleri

Sınavlara girerken öğrencilerin sınav giriş belgeleri ve T.C. kimlik kartlarını yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. Öğrenci kimlik kartına ihtiyaç duyulmazken, sınav salonlarına cep telefonu ile girmek kesinlikle yasaktır. Sınav giriş belgesi ve geçerli diğer resmi kimlik kartlarından biri yeterli olacaktır.

Sınav Notlarının Değerlendirilmesi

Bütünleme sınavına giren öğrenciler, sınavdan aldıkları en son not üzerinden değerlendirilecektir. DD ve DC notu olan derslerden başarılı olmak için sınav cevap optiklerinde ilgili ders sütununun işaretlenmemesi gerekmektedir. FF notu alan öğrencilerin ise ilgili dersten başarılı olabilmeleri için bu sınava katılmaları zorunludur.

Sınav Tarihleri ve Saatleri

AUZEF bütünleme sınavları, belirlenen tarihlerde sabah ve öğle oturumları ile gerçekleştirilecek. Öğrenciler, sınav giriş belgelerinde belirtilen yer ve saatlerde sınavlara katılacaklar. Sınavlar hakkında daha fazla bilgi almak ve güncellemeleri takip etmek için İstanbul Üniversitesi'nin resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Eğitim Haberleri